Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën Technospace: Nová C4 Picasso se ukáže v Ženevě, zatím jen jako koncept

Michal Fokt
Diskuze (93)
Citroën chystá pro novou generaci kompaktního MPV C4 Picasso velmi radikální změnu designu. Radost z ní asi mít nebudete.

Aktualizováno Očekává se, že se letošní březnový autosalon v Ženevě stane místem světové premiéry nové generace kompaktního velkoprostorového vozu C4 Picasso. Té stávající jste mohli vytýkat kdeco, ale nedala se jí upřít typická francouzská nadčasová elegance, dokonce se dá říci i krása. Nyní to ale vypadá, že jeho nástupce bude muset nabídnout spoustu jiných silných stránek, protože vizuální atraktivita se zjevně mezi ně řadit nebude.

Ve španělském Vigu byly zachyceny prototypy C4 Picasso zcela bez maskování. Zatím to vypadá, že francouzské MPV, které dalo sbohem oblým tvarům a nahradilo je ostrými liniemi a hranami, nebude zrovna nejhezčím rodinným vozem na trhu. Designéři ho totiž zkusili vylepšit některými stylistickými řešeními inspirovanými u Nissanu Juke a Hyundaie Matrix.

Nakonec se v Ženevě ale ukáže jen koncept nazvaný Technospace. Ten ovšem bude věrným předobrazem produkčního modelu. Nová generace stane na platformě EMP2 a decentně se zmenší – karoserie se zkrátí o 4 cm na 4,43 metru a sníží o 4 cm na 1,61 metru. Šířka 1,83 m zůstane zachována.

S novou technikou klesne hmotnost vozu a sníží se i kombinovaná spotřeba. Nejúspornější varianta e-HDi dosáhne 3,8 l/100 km, resp. emisí CO2 98 g/km. Citroën zkusí zaujmout i obří dotykovou obrazovkou s úhlopříčkou 12 placů (tzn. 30 cm). To už nemá daleko k velikosti papíru A4.

Michal Fokt
Diskuze (93)
Avatar - brutus70
8. 2. 2013 12:25
Re: kto pozná pravdu?
no fotky které jsem dostal z Citroënu jsou stejné jako ty uveřejněné a za sebe musím říct, že stejně jako většina diskutujících pevně doufám, že to není finální verze a jde o kamufláž. Jen se bojím, že mé přání nebude vyslyšeno. No uvidíme s čím na konec přijdou a atřeba bude vypadat líp než na fotkách.
8. 2. 2013 09:08
Re: Co takhle?
Na té fotomontáži to vypadá, že hlavní světlomet není zapuštěný, to se mi líbí, v těch fotkách z realu je hluboko pod povrchem. nepraktické.
Avatar - Dinar
8. 2. 2013 07:36
Re: Kdo to schválil???
Nutno říct, že jsme všichni reagovali na fotku něčeho zamaskovaného a evidentně zamaskovaného dobře. Protože po doplnění aktuálních fotek je třeba se designerům Citroenu omluvit. Nové picasso vypadá fajn, designový posun je zřejmý, více hran, a jestli bude takové více "volkswagenovské" pojetí picassa pro jeho kupce lákavým, to se uvidí. :yes: ;-)
Avatar - jozephko
7. 2. 2013 20:04
Re: Čo chýba súčasnej C4 Picasso?
Ja som z Horniak - z chudobného to kraja. Za posledný rok v mojom okolí pribudli nový biely Grand Cherokee, nová biela Q7-ka, jedna A8-ka a jedna S8-ka V10, nový sedmičkový bavorák, známy si k Áčkovému a ML-kovému mercedesu kúpil nové Esko, vo dvore oproti (sídle miestnej SNS) občas v lete vedľa A8-ky parkuje Porsche 911 , ale tú C4 Picasso u nás nenájdeš čo zahynieš. Asi je to auto pre kraje, čo sú ešte chudobnejšie od nás >:D .
Avatar - PeterLuk
7. 2. 2013 19:39
C4 Picasso
Začalo sa mi to páčiť. :yes:

Ináč, pre tých ktorým sa nepáči - auto má klasické zrkadlá a klučky - čiže môže ísť rovno do výroby. Prečo je to teda koncept? Možno chcú zistiť, či sa ľuďom predok páči a ak nie, tak mu dajú predok z C4ky. Aj keď si nemyslím, že to spravia.