Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Fiat 500 Abarth a Fiat 500 Cabrio - (VIDEO)

Ondřej Láník
Diskuze (105)
První fotografie malého divocha z Polska dnes doplňujeme o druhou sadu se snímky Hanse Lehmanna. K vidění je tentokrát i počítačová retuš možné podoby nového kabrioletu. Začíná polskému Fiatu zlatá éra? DOPLNĚNO VIDEO.

Dobrosrdečný výraz malého Fiatu 500 (premiéra již za několik týdnů) bude začátkem roku 2008 vystřídán lehce naštvanou tváří. Nová pětistovka totiž rozšíří nabídku obrozené značky Abarth.

Zatímco velkolepá světová premiéra Fiatu 500 se uskuteční již 4. července 2007, na sportovně naladěnou verzi Abarth si budeme asi muset počkat déle. Do prodeje by se malý Fiat vyráběný v Polsku měl dostat na začátku roku 2008.

Verze Abarth má mít pod kapotou malý přeplňovaný čtyřválec 1,4 Turbo s výkonem až 110 kW, který se dočká nasazení i v dalších modelech značky Fiat. Prototyp vyfotografovaný na Nürburgringu se na první pohled liší výraznými nárazníky s většími otvory, které zásobují sání a chlazení motoru, větší budou bezpochyby kola, která budou ukryta do rozšířených blatníků.

Slavné italské karosárny, včetně Bertoneho, v těchto dnech usilovně pracují na koncepci sériového kabrioletu. Na ženevském autosalonu na jaře 2008 by se konkurenční projekty měly představit veřejnosti a ve stejný rok na podzim pak příjde nový model do prodeje.

Kuloární zprávy z Itálie naznačují, že také k malé pětistovce by mohla brzy vzniknout varianta kombi.

První fotografie Fiatu 500 Abarth jsme zveřejnili před několika dny.

Ondřej Láník
Diskuze (105)
28. 6. 2007 22:05
Re: MALÝ VELKÝ KOMPLEX?
Zase špatně, stydlíne. Hledáš oporu v kašpárkovi nějak příliš často. Že by nějaké osobní asociace? P.S. Vůbec nic jsi nepochopil...
28. 6. 2007 19:04
Re: NEVIDÍŠ SI DO PUSY
Alespoň u mne se pleteš. Po 16 letech řidičské praxe - cca 250000 odřízených kilometrech - jsem dospěl a dospěl k názoru, že 911, Veyrona ani nic podobného k životu nepotřebuji. Fiat 500 je pro mne osobně prostorově i výkonnostně plně dostačující vozidlo. A že jsem ho ještě neviděl!? Už už jsem si vybral Pandu, ale pětistovku si ujít nenechám. Na důkaz toho, že neonanuji před monitorem si musíš počkat do data zahájení prodeje a pak sleduj moje.auto.cz. P.S. Chlap se pozná podle toho, jakýho má bouráka a ne, v jakým sedí bouráku.
28. 6. 2007 14:33
Re: KVIKOT POSLEDNÍ NADĚJE
No jo, ale ty hledáš účely... hledejme spíše středobody, těžiště... je přece jeden hlavní účel - jet dobře po silnici. Jestli pojedeš v SUV, či v coupe, to už není tak důležité, důležité je abys měl z té jízdy dobrý pocit. No a k tomu pocitu velmi silně napomáhá i kvalita auta, všech jeho komponentů. Nechytej mě za slovo, ale ono to tak bývá, že za lepší se platí víc. A vedle toho je i umění koupit s relativním málem optimální vůz. Prostě každá sociální vrstva má své specifické auto-starosti
28. 6. 2007 11:17
Re: KVIKOT POSLEDNÍ NADĚJE
Mamlasi, ty nahoře velmi zajímavě napíšeš a teď to vlastně sám shazuješ. Já myslím, že teď tvůj pohled na lidí, kteří koupí drahé auto příliš exponuješ. Ti lidé žijí a dýchají jako my všichni. Jen jim jejich majetkové možnosti umožní kupovat to nejlepší. Kvůli tomu přece ovšem nemusí vlastnit flotilu aut.
28. 6. 2007 11:13
Re: GTInteligent
:yes: :yes: