Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai Genesis Coupé - facelift a nová nastavení podvozku

David Bureš
Diskuze (0)
Modernizované Hyundai Genesis Coupé se představí na listopadové autoshow v Los Angeles.

Aktuální generace Hyundaie Genesis Coupé se na českém trhu prodává jen pár měsíců a jihokorejská automobilka Hyundai už pro něj chystá modernizaci. V rámci faceliftu bude toto kupé s pohonem zadních kol upraveno podle požadavků evropských zákazníků.

Hyundai se rozhodlo rychle zareagovat na kritiku tvrdého nastavení podvozku a příliš starostlivého systému jízdní stability a v rámci faceliftu tyto negativní vlastnosti Genesisu Coupé odstraní. Mimochodem nastavení systému jízdní stability jsme kritizovali také v našem redakčním testu.

Evropští zákazníci, kteří si Genesis Coupé již pořídili, nemusí zoufat. Hyundai v jejich automobilech zdarma aktualizuje software ESP, změnit bude možné i nastavení podvozku.

V rámci faceliftu se má v nabídce objevit silnější agregát. Nabídku Genesisu sedan pro modelový rok 2012 rozšířila pětilitrová V8 GDI s přímým vstřikováním a variabilním časováním ventilů D-CVVT o výkonu 320 kW. Tento motor by tak připadal v úvahu i pro Genesis Coupé. Německý Auto Bild však hovoří o jednotce s výkonem 257 kW (350 k).

V současnosti je Genesis Coupé na českém trhu nabízen s přeplňovaným čtyřválcem 2,0 TCI o výkonu 154 kW a 3,8litrovým vidlicovým šestiválcem s 223 kW. Obě zážehové jednotky spolupracují s šestistupňovou manuální převodovkou, pro V6 je k dispozici i příplatkový šestistupňový automat ZF 6HP19.

Zdroje z automobilky hovoří také o chystané změně použitých materiálů uvnitř vozu. V redakčním testu jsme hovořili o horším provedení okolí ventilačních otvorů a ostatních hladkých ploch.

Díky zamaskované přední a zadní části testovaného prototypu je patrné, že spolu s již zmíněnými úpravami bude modernizován i vzhled vozu. Současná generace Genesisu Coupé se v Koreji prodává již od podzimu roku 2008, v USA od jara 2009. Prodej v Evropě se naplno rozběhl až letos.

Modernizované jihokorejské kupé se představí na autosalonu v Los Angeles, jehož letošní ročník probíhá od 18. do 27. listopadu 2011.

David Bureš
Diskuze (0)