Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLK – Facelift po vzoru třídy M

David Bureš
Diskuze (4)
Mercedes-Benz GLK se po faceliftu přiblíží svým vzhledem nové generaci třídy M.

Stuttgartský konkurent Audi Q5 a BMW X3 se již brzy dočká své modernizované podoby. Vzhled hranatého Mercedesu-Benz GLK se přiblíží letos představené nové generaci třídy M (W166). Premiéra faceliftovaného hranatého SUV se zřejmě odehraje ještě během letošního roku.

Testovaný prototyp má zamaskovaný jen přední a zadní nárazník, hlavní změny se tak odehrají v těchto partiích. Nové nárazníky jistě doplní přepracované světlomety.

Úpravou má projít také interiér, který se bude tak jako u modernizované třídy C pyšnit lepšími matriály. Volič převodovky se po vzoru třídy M přesune ze středové konzole pod volant.

Dočkat se máme nového volantu či menších úprav v křivkách palubní desky, pozměněna bude navigace a multimediální systém.

Modernizace vzhledu doplní také upravená nabídka motorů a převodovek.

Mercedes-Benz GLK je na trhu od roku 2008, v současné době je nabízen se šesti motory. Benzinové motorizace zahrnují dva šestiválce – GLK 300 a GLK 350 se 170 a 225 kW.

Základní dieselovou jednotkou je čtyřválec 200 CDI se 105 kW a pohonem zadních kol. Čtyřválcové GLK 220 CDI se 125 kW naopak může být jak ve verzi s pohonem zadních kol, tak se všemi poháněnými koly.

Naftové motorizace doplňují čtyřválec GLK 250 CDI (150 kW) a šestiválec GLK 350 CDI se 170 kW.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - WinDiesel
23. 9. 2011 07:56
Re: tak co to jezdí teď po praze?
Jedna možnost mne napadá. Mercedes se schystá uvést na trh zcela novou, diesel-hybridovou motorizaci. A to by teoreticky za pořádné otestování stálo...
Avatar - eliot
22. 9. 2011 20:43
Re: tak co to jezdí teď po praze?
to bude určitě ML , GLK by nebylo zamaskováno zcela a souhlasím ,opravdu je divné ,proč takhle pořád jezdí,když už byl i představen ...
Avatar - beibej
22. 9. 2011 15:02
tak co to jezdí teď po praze?
potkávám docela často zakamuflovaný suv mercedes. k vidění kolem benziny na olšanský. velikost odhaduju na ML, ale to je už dávno odtajněný a na GL se mi to zdá malý.