Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Opel Meriva - taková malá Zafira

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Nejnovější sada fotografií potvrzuje předchozí domněnky: nová Meriva bude menším vozem s rysy Zafiry.

Nástupce úspěšného Opelu Meriva se na trh dostane v roce 2008. Připomeňme, že první Merivu Opel představil v březnu 2003 a díky tomu, že dodnes nemá přímou konkurenci, která by pocházela z německého automobilového rodu, získala si výsadní postavení na trhu malých MPV.

Minivan na podvozku Corsy má pochopitelně uspořádání vše vpředu. V nové generaci se krabicovitý vzhled prvního provedení zmírnil ve prospěch elegance. Příď i záď je velmi podobná velké Zafiře (v aktuálním provedení na trhu od roku 2005), ale Meriva nebude o mnoho přesahovat čtyřmetrovou délku.

Motorová paleta bude zahrnovat zážehové čtyřválce Ecotec od 1,4 do 1,8 l, vrcholem bude OPC s motorem 1,6 Turbo. Turbodiesely budou využívat úspěšného čtyřválce 1,3 CDTI a motorů 1,6 CDTI nebo 1,7 CDTI.

Ondřej Láník
Diskuze (18)
27. 8. 2007 14:01
Re: Mula
Stalo sa tu nejak modou kritizovat redakciu za clanky a obvinovat ju za klamstva, neodbornost a chyby. Rad by som videl, ake spravy by si na takomto serveri pisal Ty. Ked sa Ti tunajsie clanky nepacia, preco sem chodis a citas ich? Vyblvat sa mozes ist inam... :no: :no: :no:
27. 8. 2007 13:57
Re: bez fantazie
Niektore znacky zvolili podivny postup - evoluciu a konzervatizmus. Peugeot a tymto zda sa aj Opel. Ak to pojde takto dalej, zakratko ich Korejci a po nich mozno aj Cinania tvrdo poucia o tom, ako ma dizajn novinky vyzerat....
26. 8. 2007 15:26
Re: je to blbost
Identicke?Pokud ano,tak se tu naskytaji dve moznosti.Za prve-tady nekdo hodne spatne kouka(a ja to nejsem),nebo tady nekdo neni stalym ctenarem auto.cz a uz vubec ne ostatnich motoristickych zpravodaju(a ja to zase nejsem).Predek je vlastne identicky(urcite se i zde najdou nejake male odlisnosti)a zad je dost jina. >:D Kdyby s k tomu dal poradny podvozek a dobry interier,Nova meriva muze smele slapat ve slepejich sve predchudkyne a mozna je i predcit. konec
Avatar - sargis
26. 8. 2007 12:28
dizajn
Silne pochybujem, ze Meriva pojde na trh uz o necely rok, skor tipujem jar 2009. A urcite v Opli nie su blbci, aby na dva modely pouzili identicke svetla, podobnu masku chladica, narazniky a pod. Toto je skor testovacia mula. Bocny profil zrejme ostane podobny tomuto, ale co to maskovanie na patke A-stlpika? Aj s tym 1,6 CDTI by som velmi nepocital, kedze len teraz k jeseni pridu inovovane 1,7. Neviem, ako trik na oklamanie sa to Oplu podarilo. Pri jeho sucasnom vyvine dizajnu by Meriva mala vyzerat inak.
Avatar - pellsi
26. 8. 2007 11:56
je to blbost
tohle urcite nebude nova Meriva. Temer vubec to neni maskovane a je to identicke jako Zafira. Tudiz si myslim, ze maskovanim je sama podoba s Zafirou. Ajestlimtomu tak neni, tak si trofnu rici, ze to bude velky propadak:(