Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Pickup a fastback budou další modely řady Dacia Logan

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Sedan, netradiční kombi MCV a z něj odvozená dodávka, nejsou ani zdaleka posledními karosářskými verzemi Dacie Logan. Příští rok na jaře se ukáže krátká verze karoserie a později také pick-up.

Světový nízkonákladový automobil koncernu Renault-Nissan je extrémně úspěšný a další karosářské verze dostaly zelenou. Robustní konstrukce, prostorná karoserie a přitom cena výrazně pod úrovní stejně velkých vozů je osvědčený recept, který funguje na trzích bez dlouhé automobilové minulosti, ale i na několika vyspělých trzích Evropy. Malá automobilová značka ještě zdaleka nevyčerpala všechny možnosti jak oslovit potenciální zákazníky.

Nejbližším přírůstkem řady Logan bude zkrácená verze sedanu. Hatchback se značně skloněným zadním sklem, nebo chcete-li fastback, by se mohl dostat pod cenu dosud představených modelů. I když se tak nestane, nabídne zákazníkům variabilitu obvyklou s touto karoserií, ale jak základní tak rozšířený zavazadlový objem bude zřejmě překonávat i ty největší zástupce nižší střední třídy. Fotografie bílého prototypu byly pořízeny loni v zimě na severu, ale příští rok v únoru bychom jej měli vidět v definitivní podobě na trhu.

Drobní živnostníci a farmáři po celém světě budou mít brzy také důvod zajímat se o Dacie. Chystá se totiž také pick-up, který za B-sloupkem bude mít ještě malé trojúhelníkové okénko, umožňující zvětšit kabinu a zlepšit výhled z vozidla. Za kabinou bude dlouhá ložná plocha.

Oba modely budou využívat motory, ze známé palety, která je v nabídce sedanu a kombi MCV.

Ondřej Láník
Diskuze (12)
4. 9. 2007 13:01
Re: z boky vypadá jak favorit
pravda.. to, ze ti smejdi s Boleslavi okopirovali novou Fabii (Swift) se dalo jeste prekousnout, ale ze okopirovali Dacii a jeste to uvedli o vic nez 10let drive.. to je nestydatost.... meli by se nad sebou Skodovaci zamyslet.. >:D
(neber to jako narazku primo na svuj prispevek.. ;-) )
Avatar - sargis
4. 9. 2007 10:33
Re: Logan
Ale znie to smiesne, nie? Fastback, rychly zadok :-) Mozno do toho narvu cez 200 koni.
4. 9. 2007 08:35
Re: Logan
A okrem toho umozni to dalej znizit cenu Loganu. :yes:
4. 9. 2007 08:34
Re: Logan
Ono tobude skor hatchback, ako fastback, nakolko sa bude jednat o "kratku" verziu. ;-)