Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos + video: Nový Range Rover Sport přistižen při testování

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Automobilka Land Rover se připravuje na odhalení čtvrté generace modelu Range Rover a zároveň pracuje na vývoji nového Range Roveru Sport.

Letošní autosalon v Paříži, který se uskuteční na přelomu září a října, se má stát místem světové premiéry čtvrté generace Range Roveru. Na představení nové generace sesterského modelu s označením Sport si budeme muset údajně počkat do příštího roku.

V současnosti probíhají testy důkladně zamaskovaných předsériových Range Roverů Sport. U prototypu natočeného serverem Worldcarfans doplňuje dokonalou kamufláž maska ve stylu švédského Volvo. Pod krycí fólií se údajně ukrývá SUV, které se více odliší od většího Range Roveru a jeho design má být inspirován Range Roverem Evoque.

Díky hojnému využití hliníku v konstrukci platformy i povrchových panelů karoserie má být pohotovostní hmotnost nové generace Range Roveru Sport zhruba o 400 kg nižší. To se má pozitivně projevit na jízdních vlastnostech a samozřejmě i na spotřebě paliva.

V případě pohonných jednotek má dojít pouze k lehké evoluci stávajících šestiválců 3,0 TDV6 (155 kW) a 3,0 SDV6 (188 kW) i vrcholného přeplňovaného osmiválce o objemu 5,0 litru s výkonem 375 kW. Do roku 2015 se máme dočkat představení verze s hybridním pohonem, jejíž technika by mohla vycházet z prototypu Range_e postaveného ze současného Range Roveru Sport.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - HEMI
6. 8. 2012 20:13
Re: Údaje
Áno, vyzerá to prinajmenšom divne (tu som našiel ďalšie foto: [odkaz] )

Tak LWB zrejme oficiálne prizná LR už čoskoro, keďže Východoázijské trhy sú dosť vysadené na LWB modely, no a LR sa tam celkom darí, takže by to bol logický krok.

S tou mulou na Disco 5, no, neviem... Aj keď Diskoška je fakt skvelé, univerzálne a nie tak drahé všestranné auto :yes: Nemyslím si však, že by práve testovali na novej platforme z Rangieho, možno časom, ale teraz to nepredpokladám.
Avatar - HEMI
6. 8. 2012 19:55
Re: Údaje
Ďakujem za odpoveď a objasnenie, tým pádom je to jasné, že na XJ-čkovú platformu to nepasuje, som potom zvedavý ako to bude jazdiť, keďže XJ je vo svojej triede jedno z najšportovejšie orientovaných modelov... A ešte keď celkovo odľahčia aj kasňu... Som zvedavý na celé auto, od interiéru cez exteriér až po podvozok a zladenie so zbytkom.
6. 8. 2012 19:33
Re: Údaje
Hmmm, to vypadá zvláštně. Teď už stejně nezbývá, než počkat měsíc a půl do Paříže, kde bude jasno. Evoque má obrovský úspěch, není potom od věci na něj v big RR odkázat, ale jak to bude hrát v celku, to musíme teprve vidět... ;-)

Ta prodloužená verze je nějak ofiko / poloofiko potvrzená ? Na jednu stranu to sice dává smysl, RR je vlastně luxusní limuzína v balení 4x4, takže LWB se určitě neztratí, ale působí to trochu neforemně. Až tak neforemně, že bych si tipoval spíše mulu, třeba pro Discovery V, ten je přeci jenom největším autem v rodině... :yes:
Avatar - Dinar
6. 8. 2012 17:34
Re: Údaje
Podvozek určitě nezůstane, tam je hlavní změna, nový RR je postaven na upravené platformě XJ, hliníkové, z toho usuzuju, že půjde o auto s čistě samonosnou kastlí bez rámu.
Avatar - PeterLuk
6. 8. 2012 15:18
Predok z Volva
Maskovanie z predkom z Volva je podarené... :yes: