Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motor nového Bugatti oficiálně: V16 o 1800 koních, 8,3 litrech a 9000 otáčkách

Lukáš Volšický
Diskuze (26)

Až 9000 otáček za minutu, zdvihový objem 8,3 litru a maximální výkon až 1800 koní. Francouzské Bugatti konečně odhaluje unikátní vidlicový šestnáctiválec pro nové Bugatti.

Nový hypersport Bugatti má první oficiálně potvrzenou techniku. Už letos v létě bude debutovat nový pokračovatel luxusních hypersportů Veyron a Chiron, s nímž malá továrna z Molsheimu vstoupí do elektrifikované éry. Spolu s prvními technickými informacemi a fotografiemi značka zveřejňuje i první video, díky němuž si můžeme poslechnout, jak nové srdce hypersportu bude znít. Bude to začátek nové éry.

Bugatti ukončilo spekulace o nejvýznamnějším prvku techniky nejnovějšího pokračovatele svých moderních hypersportů a oznámilo, že připravovanou novinku bude pohánět motor, jaký bychom v motorismu mohli označit za „Créme de la Créme“, tedy za ten nejlepší z nejlepších. Nové Bugatti se sice vzdá už kultovní konfigurace válců do W, ale už tradičních šestnáct válců si ještě ponechá.

S úplně novým motorem V16 vyvinutým s pomocí specialistů z Cosworthu bude nové Bugatti prvním produkčním vozem s vidlicovým šestnáctiválcem od dob historických luxusních cadillaců V-16 z třicátých let. Nová jednotka se navíc představí s ještě větším zdvihovým objemem – zatímco odcházející W16 byla pouze „osmilitr“, nový V16 bude mít 8,3 litru. A už z prvního zveřejněného videa můžeme poznat, že je atmosférický – všimněte si, s jakou vervou doslova letí do otáček! Maximum má být až 9000 ot./min.

Video se připravuje ...

Už v minulosti automobilka zveřejnila, že budoucí hypersport vyvíjí i s elektrifikací, s níž inženýrům z Molsheimu pomáhá chorvatský Rimac. Obě společnosti se v létě 2021 spojily v jeden „koncern“ Bugatti-Rimac, a zatímco Chorvaté jdou čistě elektrickou cestou, Francouzi si chtějí ponechat tradiční spalovací motory co nejdéle. S pomocí trojice elektromotoru pak má nové Bugatti nabídnout až 1800 koní maximálního výkonu.

Bugatti zatím nezveřejnilo jméno nového supersportu ani další technické informace, ale novinka se představí už brzy. Slavnostní debut se uskuteční už letos v červnu. Podle dřívějších informací už dokonce proběhlo i zákulisní odhalení obchodním partnerům společnosti.

Lukáš Volšický
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - kuk
19. 3. 2024 22:42
Poslední rakovinomet před pohřbem. :D
Motor pro šejky, kterej toho moc nenajede a zůstane ve vitrýně. :D
5. 3. 2024 16:38
Arogancia
To je slusna arogancia dat do 25 se***veho videa 2 reklamy...
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 16:25
Re: Bugatttti
proč se bavíš s neostalinistckým utopistou Donivtio/hendlym :-) :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 16:25
Re: moc líbí
Jsi nahlášen hammuno, nezapoměn si dát lajk z jednooho ze svých 25 784 fake nicků, TROLLE :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
3. 3. 2024 16:24
Re: Bugatttti
Bugatti a jeho současná produkce je asi tak francouzské jako současná produkce MG je britská :-) :-) :-)