Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Škoda Kodiaq se na Severní smyčce poměřuje i s Golfem GTI

David Bureš
Diskuze (80)
I velké SUV od Škody pojmenované po medvědovi vyrazilo na slavný německý okruh, aby zde vyzkoušelo své schopnosti.

Premiéra Škody Kodiaq se již blíží, a tak jsou v různých koutech světa stále častěji spatřovány jeho prototypy. Nejnověji bylo velké mladoboleslavské SUV zachyceno na Severní smyčce Nürburgringu, kde bylo poměřováno se Seatem Ateca. Kodiaq navíc proháněl i Volkswagen Golf GTI.

Kodiaq se sice nadále maskuje, pod vrstvou kamufláže se však již ukrývá produkční karoserie. Její podobu naznačily dříve zveřejněné skici, které prokázaly, že proti konceptu visions se změní vlastně jen málo. Lehkou úpravou projdou nárazníky, kapota nebo maska chladiče. Hlavní světlomety zůstanou rozdělené, mají být však větší než u v Ženevě prezentovaného konceptu.

Nabídka 4,7 metru dlouhého SUV bude čítat známé koncernové motory. Benzinovým základem se má stát 1.4 TSI s 92 kW. V nabídce mimo jiné bude i 1.4 TSI ACT (110 kW) s vypínáním válců, 2.0 TDI nebo plug-in hybrid. Samozřejmostí bude možnost pohonu všech kol.

Základem kodiaqu bude architektura MQB, která vyjde z verze ve Volkswagenu Tiguan. Oproti němu bude škoda delší, rozměry budou podobně jako u prodlouženého Tiguanu XL, který se začne na českém trhu prodávat v příštím roce.

Škoda Kodiaq bude světu oficiálně prezentována na autosalonu v Paříži, který se koná na přelomu září a října. Jak už je ale dnes zvykem, vzhled a informace o autě by měly být zveřejněny již dříve. Do prodeje kodiaq půjde na začátku příštího roku, u prodejců se ale první kusy mají objevit ještě před letošním silvestrem.

David Bureš
Diskuze (80)
Avatar - Ozzman
1. 7. 2016 11:30
Re: S kým si to rozdává...
Že ty ženský chceš jen provokovat a demotivovat tím popcornem co? >:D To se tam před nima můžem rovnou cpát kyblíkem z KFC >:-[] >:D
1. 7. 2016 10:46
Re: Porad je to jen VW
A přitom auta dělají krásný. ;-)
1. 7. 2016 10:45
Re: Porad je to jen VW
Ale je to pořádnej kus auta. :-)
1. 7. 2016 09:22
Re: S kým si to rozdává...
A zrovna i pytlík na blitičko. Ne :-)
Avatar - white label
1. 7. 2016 00:44
Re: Kožák
Soužití probíhá v pohodě, viz Emel 00:22. ;-)