Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen chystá konkurenta Dacii Logan

Ondřej Láník
Diskuze (120)
Celosvětový úspěch Dacie Logan a riziko příchodu laciných čínských automobilů jsou stimuly pro usilovný vývoj podobného modelu po taktovkou Volkswagen Group.

Nástupce jihoamerického Volkswagenu Gol (kódové označení NF, zřejmě jako Nachfolger nebo New Family) se bude prodávat také v Evropě a na trzích, kde zatím tržní podíly ukusuje renaultův Logan. Gol nejprve nahradí starší argentinské Polo Classic, ale definitivně je potvrzena i evropská verze. Její vývoj má na starost rakouská pobočka Magna Steyr, která si v poslední době udělala dobré jméno vývojovými pracemi na Fiatu Bravo.

Po sedanu by se měly objevit ještě dvě karosářské verze: hatchback a lehká dodávka. První zprávy ze zákulisí hovořily o tom, že by se tyto automobily měly prodávat v Evropě pod značkou Škoda, ale nyní se jako pravděpodobnější varianta jeví uvedení na trh pod značkou Volkswagen. Pod kapotou by se měly objevit malé benzinové a vznětové motory. Pravděpodobné je uplatnění malých zážehových tříválců české produkce.

Prototypy vyfotografované ve Skandinávii byly ještě pečlivě zamaskované, ale fotograf hlásí znaky, které jednoznačně identifikují budoucí Volkswagen. Na trh by nový model měl přijít v příštím roce.

Ondřej Láník
Diskuze (120)
10. 4. 2007 13:02
Re: Skoda
anebo Seat...
10. 4. 2007 13:00
Re: Houpačka
To možná ano,ale dostáváš daleko lepší a lépe vybavené auto,jak po stránce techniky,bezpečnosti atd. ;-)
10. 4. 2007 12:56
Re: Souboj Titánů
Podívej se na začátek debaty,kdo začal srovnávat Touran s Loganem...Jenda jenom vyvrací nesmyslné argumenty.
10. 4. 2007 11:56
Re: Pohled na debatu
To je dobrej postřeh, pandane. Pokud jsi do včerejška nežil v džungli a seděl alespoň jedno v něčem jiném, než je vagon metra, pak jistě víš, že i vnitřky aut se vyvíjí... mimo jiné i použitými materiálny. Koridor, v němž se pohybujeme je - přístrojovka z kovu (pamatuješ na Fiat coupe a tu kovovou stylovou horizontální lištu v barvě karoserie?) a na druhé straně je přístrojovka v kůži. Pokud jsi někdy v životě v ruce kůži měl, víš, co to je za pocit. No, a tomuto pocitu (teď nepíši o bezpečnosti při nárazech) se výrobci snaží přiblížit právě měkčenými plasty. Mimochodem, jistě registruješ, že struktura povrchu plastových dílů často evokuje kůži... zajímavé, co? Takže ano, dobře poukazuješ na to, že i (i) kvalita vnitřku, použité materiály mají vliv na hodnocení toho kterého auta.
10. 4. 2007 11:38
Re: Pohled na debatu
Miloši... pojem švorcák, to není nic hanlivého, švorcák, stejně, jako pojem diamatovej kovboj, je zkratka, popis stavu, žádná kritika ani jásot. Ovšem, nezastírám, že stav konta diamantového kovboje je poměrně uklidnující skutečností oproti stavu konta švorcáka. Neboj se toho, polož se do toho. Dnes tě nikdo neovlivňuje v tvém odborném rozletu. Ono, v životě je to opravdu tak, že kdejakej švorcák by chtěl být tím diamantovým kovbojem, ovšm neznám jediného diamantového kovboje, který by toužil po statutu švorcáka. Nežij v bludu, že všichni bohatí lidé zbohatli nějakou trestnou činností. To je právě to pokřivené vnímání světa z pozice (nezlob se) švorcáka. Je to úplně stejné - čas od času se pokusí švorcák dosáhnout majetku nekalou činností, přesně tak, jako čas od času ten diamantovej kovboj spáchá majetkový zločin. Ale tohle přece nemůžeš paušalizovat. Takže... vedle toho, že to chce mít poměrně slušně naboucháno pod čepicí, není od věci, umět používat ruce a mozkové závity k tomu, abys něco v životě dokázal. V kapitalismu tohle jde ruku v ruce s penězi. Děngy, vata, chechtáky, prašule, škvára... to je nedílná součást našich životů. Tak prosím majetky ani nepodceňuj, ale ani nepřeceňuj. P.S. Pod tímto článkem, to jistě pochopíš, nelze porovnávat jízdní vlastnosti... možná tak stehy na tom VW županu. Mimochodem, ty sám sebe kvalifikuješ jako švorcáka, nebo diamantového kovboje? Mám tip - diamantovej kovboj... :-| :-) ;-) a jestli patříš k těm, že horko těžko uživíš rodinu, tak sebou hoď... aby ses nemusel složitě obhajovat před vlastníma očima. Na auto.cz ti to projde, doma, před očima své ženy a svejch dětí... tam je to horší... A... být úspěšný... je tvá povinnost, to snad víš.