Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Actyon 2014: Nové fotografie a informace

Jan Mička
Diskuze (7)
SsangYong zveřejnil nové fotografie a informace o modernizovaném SUV Actyon.

Modernizace vozu se dotkla hlavně vzhledu. Pokud si vzpomínáte na první Actyon, je to rozhodně pozitivní posun. Přední část je nyní vyváženější a působí svalnatým dojmem. Líbí se nám rozměrné hlavní světlomety a dvojice nasávacích otvorů. Zboku zaujme hluboký prolis, táhnoucí se až k zadním svítilnám. Přestože nový Actyon siluetou připomíná BMW X6, zadní část je oproti mnichovskému modelu výrazně kratší.

Interiér je kompletně převzatý z pick-upu Actyon Sports, který se nám představil již dříve. V základní výbavě nebudou chybět dva airbagy, klimatizace nebo rádio s přehrávačem CD. Parkovací senzory, kožená sedadla (vpředu elektricky ovládaná) nebo zadní parkovací senzory dostanete za příplatek. Interiér je koncipován pro pět cestujících, vzhledem k výraznému klesání střechy však očekávejme méně prostoru nad hlavami těch, kteří se posadí dozadu.

Podle nových informací se pod kapotou objeví dvoulitrový vznětový čtyřválec s výkonem 128 koní (95 kW) a točivým momentem 310 N.m. Zážehovou variantu zastoupí agregát o objemu 2,3 litru, výkonu 150 koní (110 kW) a točivém momentu 214 N.m. Oba motory budou spojeny s automatickou pětistupňovou převodovkou od Mercedesu, u základních verzí půjde výkon pouze na zadní kola. Pohon 4x4 bude za příplatek.

Přestože je domovem vozu Korea, nebude se zde prodávat. Automobilka jej bude vyrábět pouze za účelem vývozu. Dosud však nebyly řečeno, na kdy je start produkce plánován.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - R32
15. 11. 2013 19:56
Re: Dokážu se vžít do těla designéra,
Relatívne veľa som ich videl v Rusku... :-)
Avatar - Fe
15. 11. 2013 14:54
actyon
Doma to voláme ACETON :-!
Avatar - twistedTSD
15. 11. 2013 14:54
Re: Dokážu se vžít do těla designéra,
Když si vezmeš na čem při faceliftu stavěli...ještě to docela ujde. :-) ...Mě zaujalo, že jej chtějí vyrábět, avšak ne prodávat v Koree...Kde jinde tedy? :-O
Avatar - RWD
15. 11. 2013 09:58
Re: Dokážu se vžít do těla designéra,
Proti přední části nemůžu namítat vůbec nic, je to takové jiné suziku sx :-)
Ale ten zadek je otřesný, to se opět nepovedlo :-(
Avatar - wakantanka
15. 11. 2013 09:58
Kdeže sa tým predkom inšpirovali?
No neviem, z predu mi to pripadá ako Mazda skrížená s Hyundaiom. Rozporuplný pocit z toho mám. Pôvodný síce mnoho krása a elegancie nepobral, ale aspoň bol originálny.