Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong chce konkurenta pro Wrangler

David Bureš
Diskuze (2)
SsangYong již v minulosti vyráběl auta ve stylu modelů Jeep. Nyní se k takovému designovému pojetí hodlá vrátit.

Automobilka SsangYong se nevzdává nápadu vstoupit na americký trh. V USA chce jihokorejský specialista na SUV bojovat automobilem v tradičním americkém stylu – zvažovaný model má připomínat legendární Jeep Wrangler.

SsangYong si je vědom, že aktuálně nenabízí model, který by americké zákazníky opravdu zaujal. Proto takové auto chystá, přičemž tahákem na Američany se má stát terénní automobil ve stylu Jeepu Wrangler. O plánech na produkci teréňáku informoval magazín Autocar s odvoláním na nejmenovaný zdroj v SsangYongu.

Novinka by měla použít techniku loni představeného modelu Tivoli, což zjednoduší vývoj a výrobu. Její retro vzhled by vedle Jeepu Wrangler odkázal i na druhou generaci SsangYongu Korando, což byl jeden z nejúspěšnějších modelů historie jihokorejské značky.

Terénní vůz by podle předpokladů vedení automobilky měl fungovat i v ostatních koutech světa, navíc by posílil image SsangYongu jako výrobce terénních automobilů. Přestože SsangYong nabízí i třeba luxusní sedan Chairman W, SUV jsou hlavní doménou této značky.

O plánovaném vstupu SsangYongu na severoamerický trh se mluví od roku 2014, a to především v souvislosti s chystanou expanzí výroby. V roce 2017 chce automobilka prodat přes 300.000 aut, což by byl více než dvojnásobek proti loňským 141.047 prodaným automobilům.

Na americkém trhu by se však vozy SsangYongu mohly prodávat pod jinou značkou než u nás. Současné jméno totiž zní moc korejsky, proto si automobilka najala poradce, kteří mají vymyslet název nový. Ten má být pro Američany přijatelnější.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - pumpkin
30. 5. 2015 17:57
Re: blábol o ničem
Vďaka, to je fajn uvedomenie si širšieho kontextu, ale má táto informácia nejaký vplyv na to, čo je napísané v článku? Ďalšou nepriamou zaujímavosťou je, že do Ssangyongov aj Jeepov sa montovali Mercedes motory.
30. 5. 2015 15:59
blábol o ničem
kdyby alespoň autor napsal to nejpodstatnější - a to, že ta první generace nebyla nic jiného, než licenční Jeep CJ7, čili přímý předchůdce Wranglera a doplnil to fotkama. Pište raději články o vaření ...