Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie BMW xActivity, že by X3?

Ondřej Láník
Diskuze (40)
Studie malého off-roadu BMW xActivity připravená k uvedení na lednovém autosalonu v Detroitu je zřejmě blízko produkční verzi očekávaného BMW X3, menšího sourozence úspěšné X5.

BMW označuje tuto třídu jako Sport Activity Vehicle (SAV).

Studie xActivity má v této kategorii neobvykle otevřenou karosérii. Ochranný rám prostoru pro cestující tvoří dva nosníky spojující A-sloupek a poslední sloupek karosérie, takže vznikla vzdušná, originální karosérie bez středních sloupků a pevné střechy. Tradiční poznávací znaky všech BMW (dlouhý rozvor, malé převisy karosérie, ledvinky na chladiči) jsou i u konceptu zřetelné. Automobil je nalakován v odstínu Bronze Moss, který mění barvu dle úhlu dopadu světla od bronzové, přes zelenou až po modro-šedou metalízu.

Uvnitř studie nalezly uplatnění kvalitní materiály dotvářející image luxusně-sportovního BMW, ale také nové „inteligentní“ materiály, umožňující omezit složité mechanismy nastavení sedadel. Tyto, na tlak citlivé materiály, jsou tvarovatelné podle tělesné schránky každého z cestujících.

Řadový šestiválec 3.0 l disponuje výkonem 231 koní a pohání přes pětistupňovou manuální převodovku všechna čtyři kola. Studie jezdí na 18palcových slitinových kolech s pneumatikami 245/45 vpředu a 275/40 vzadu.

Podle starších prohlášení bavorské automobilky, bude X3 vyvíjeno ve spolupráci s automobilkou Steyr-Daimler-Puch Fahrzeugtechnik z rakouského Grazu. Nové BMW X3 bude v Grazu vyrábět 2500 zaměstnanců od roku 2004. Kapacita výrobní linky bude 300 automobilů denně.

Ondřej Láník
Diskuze (40)