Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Subaru Forester na japonských silnicích

Diskuze (31)
Příchod nového Subaru Forester je takovým veřejným tajemstvím. Teď už máme i první fotky japonské verze.

Třetí generace Subaru Forester byla oficiálně odhalena o Vánocích 2007. Jejího nástupce se až do konce roku utajit nepodařilo, hned několik automobilových nadšenců v Japonsku vyfotilo zcela nemaskovaná auta, zřejmě v areálu továrny Subaru.

Novinka vzhledově vychází z aktuálního provedení, rozsah změn na karoserii (např. konstrukce dveří, kapoty motoru nebo sloupků karoserie) napovídá, že nejspíš půjde o zcela novou generaci. Design se blíží modelu XV, který využívá stejný konstrukční základ.

Na fotkách vidíme variantu Forester XT, která má přeplňovaný dvoulitrový motor o výkonu 205 kW a agresivní design nárazníků. Tato verze ale dost možná do Evropy vůbec nedorazí, zde počítejme hlavně s motory 2,0i/110 kW a 2,0D/108 kW.

Automobilka sama ohledně nového Foresteru zachovává mlčenlivost, další scénář je ale docela jasný. Novinka se nejspíš poprvé oficiálně představí na některém ze zimních zámořských autosalonů, evropskou premiéru očekáváme v březnu na autosalonu v Ženevě.

Diskuze (31)
30. 10. 2012 11:30
Re: Dizajn
Ano, je to překlep, mělo to být s 6válcovým boxerem, pochopitelně :-)
Avatar - Lance
29. 10. 2012 23:06
Re: Nasávač vzduchu
Ano ano, jak jsem zkoumal ty fotky, je to jak u XV. Bohužel. Další z kouzel a originalit Subaru, které mizí v zapomnění. Jak jsem viděl nápis XT a rovnou kapotu, zesmutnil jsem. Ochrana chodců. Už to slovní spojení mě trochu nadzvedává. Je třeba si zvyknout...
Avatar - Lance
29. 10. 2012 23:00
Re: Dizajn
No, největší motor, co se do Subaru dával, byl 3,0 H6, to H v názvu má svojí logiku. 6 litrů je asi překlep. :-) Je to jeden z nejvíce kultivovaných motorů, co jsem kdy zažil, krása.
29. 10. 2012 22:35
Re: Nasávač vzduchu
A jo, podobné řešení jsem vlastně viděl aji u (myslím) prvního Santa Féčka, ale už jsem to vytěsnil :-) Dík za foto :yes:
29. 10. 2012 22:22
Re: Nasávač vzduchu
Ano, to je, ale díra nevede kapotou ale přední maskou. Viz [odkaz] Je to samozřejmě méně účinné, ale 5 hvězd EuroNCAP jinak nedostanou.