Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Outback se představí ještě letos. Co od nového crossoveru čekat?

David Bureš
Diskuze (9)
Nová generace zvýšeného oplastovaného kombíku Subaru Outback využije techniku představenou v sedmé generaci sedanu Legacy.

Letošní rok je pro Subaru ve znamení mezigenerační proměny ve střední třídě. Na autosalonu v Chicagu představilo už sedmou generaci sedanu Legacy a ještě během letošního roku přijde i odvozený crossover, zvýšené oplastované kombi Outback.

Letošní premiéru nového Outbacku potvrdil tiskový mluvčí amerického zastoupení značky Dominick Infante. Už však blíže nespecifikoval, kdy se novinka představí. Zatím tak můžeme spekulovat, zda to bude v dubnu, na autosalonu v New Yorku, nebo na podzim, na autoshow v Los Angeles, nebo třeba úplně někde jinde.

O samotné technice však už díky odhalení odvozeného sedanu Legacy máme dobrou představu. Rozvor by měl činit 2.750 mm, přičemž základem se stane modulární architektura Subaru Global Platform, kterou už využívají modely XV, Impreza, Forester a u nás nenabízený Ascent.

Ta díky rozsáhlejšímu užití oceli s vysokou pevností v tahu zajistí vyšší tuhost, která pomůže jak jízdním vlastnostem, tak bezpečnosti. Navíc bude mít vůz díky nové technice nižší těžiště než doposud. Přední nápravu by jako u nového Legacy měly tvořit vzpěry MacPherson, zatímco vzadu najdeme lichoběžníkovou nápravu.

Naopak nabídku motorů můžeme zatím jen odhadovat. Na americkém trhu bude sedmá generace Legacy dostupná s atmosférickým čtyřválcem o objemu 2,5 litru (134 kW) a přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,4 litru (191 kW), oba spárované s převodovkou CVT a pohonem všech kol. Na evropských trzích by ale pro Outback mohl být dostupný jen první jmenovaný, není totiž jasné, zda turbomotor bude Subaru přizpůsobovat novým emisním normám.

Video se připravuje ...

Také vzhled bude vycházet z Legacy, což bude znamenat jen evoluční proměnu exteriéru. Nebudou však samozřejmě chybět bytelné ochranné prvky karoserie. Naopak uvnitř bychom se měli dočkat zásadní změny, Outback by měl totiž převzít obří displej multimediálního systému s úhlopříčkou až 11,6 palce.

Na nový Outback si asi ještě nějakou dobu počkáme, Subaru ale chystá zajímavé novinky i pro ženevský autosalon, který startuje již na začátku příštího měsíce. Tam bude představovat dva modely s novým hybridním ústrojím nazývaným e-boxer. Bližší informace o těchto novinkách Subaru zatím nezveřejnilo, dá se ale očekávat, že jedna z nich bude plug-in hybridní verze crossoveru XV. Ta se již představila v USA pod označením Crosstrek Hybrid, s kombinací zážehového dvoulitru s protiběžnými písty a hned dvou elektromotorů.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - xxc
12. 2. 2019 07:39
Re: Grrr
subaru pouziva 2 pohony vsech kol, tak mozno preto :-)
12. 2. 2019 07:37
Re: Škoda pane Bureši, že jste neuvedl zdroj informací.
Outback byl vždy zvedlým Legacy.
Avatar - Beefcake
11. 2. 2019 22:06
Re: Škoda pane Bureši, že jste neuvedl zdroj informací.
2750 je malo ? No dobre ....
Avatar - Beefcake
11. 2. 2019 22:05
Elektrika
XV je tam jasne a tiez tipujem elektrifikovany Forester, o ktorom boli uz pred casom sumy.
Ale ten udajny plugin ? To mi asi uniklo. A hlavne sa to k tymto autam podla mna ani nehodi.
11. 2. 2019 21:30
eBoxer
je název pro mildhybrid, nikoliv pro plug-in hybrid. V Ženevě tedy určitě nebude plug-in hybrid, který se už prodává v USA (výsledek spolupráce s Toyotou). V Ženevě budou dva modely s eBoxerem, předpokládám XV a Forester. Oba modely se již prodávají v Japonsku.