Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce automobilů Subaru počítá s návratem k zisku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Celosvětový prodej vozů Subaru by měl letos vzrůst o 12 procent na rekordních 630.000 vozů.

Japonská společnost Fuji Heavy Industries, která je výrobcem automobilů Subaru, počítá v tomto finančním roce s návratem k čistému zisku díky vyššímu prodeji ve Spojených státech a lepší struktuře nákladů. Oznámila to dnes firma.

Společnost předpokládá, že ve finančním roce, jenž začal v dubnu, vykáže čistý zisk 23 miliard jenů (přes pět miliard Kč) po předchozí ztrátě 16,5 miliardy jenů. Provozní zisk by se měl zvýšit o 57 procent na 43 miliard jenů, napsala agentura Reuters.

Firma hodlá od července zvýšit roční kapacitu své továrny ve Spojených státech na 131.000 vozů ze současných 100.000 vozů, aby se přizpůsobila růstu poptávky. Továrna v USA je jediným výrobním závodem podniku v zahraničí. Továrna vyrábí rovněž vozy Camry pro největší světovou automobilku Toyota Motor, která ve Fuji Heavy vlastní 16,5 procenta.

Generální ředitel Ikuo Mori upozornil, že Fuji Heavy možná bude muset zvážit další rozšíření výrobních kapacit v USA, pokud bude prodej pokračovat v růstu nynějším rychlým tempem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - Subaru4ever
8. 5. 2010 15:01
Re: Lineartronic
Do starých Subaru by se nehodila, ale do nového ultra-pohodlno-luxusního Lego/Outbacku sedne jak trdel na hrnec :-) :yes:

Hrozně mě štve, že má taťka nového Outbacka s manuálem, protože ten se do nového Outbacku neskutečně nehodí.

S manuálem jezdíme do 9 litrů, a ten Lineartronic s delším převodovým poměrem musí jezdit zaručeně za 8,5 :-)
8. 5. 2010 08:26
Re: no tak to za chvíli američanům
No tak to máš pravdu - Exiga by určitě měla v Evropě mnohem větší úspěch než Tribeca. Navíc pokud by do toho nacpali diesel - nebylo by co řešit. Uvidíme - snad se pohnout ;-)
7. 5. 2010 23:07
Lineartronic
přátelé jel jsem v pondělí s novým Outbackem 2,5 s lineartronikem - není nic lepšího, ta převodovka je dokonalá :yes: :yes: :yes:
Avatar - Subaru4ever
7. 5. 2010 22:20
Re: no tak to za chvíli američanům
Jo Jo :-) :yes:

Škoda, že nevozí Exigu do Evropy. MPV ve čtyřkolce jednoduše nikdo jiný nevyrábí :-( - své kupce by si našlo - škoda :'-(
Avatar - da_b0mb
7. 5. 2010 17:28
Re: no tak to za chvíli američanům
:yes: to každopádně