Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supersport Ferrari FX

Michal Fokt
Diskuze (52)
Italský výrobce sportovních automobilů představí už za 8 dní nástupce superaut F40 a F50. My už máme první fotografii.

Modely F40 a F50 se proslavily nejen svým extremistickým designem, ale zejména tím, že byli nositelem těch nejpokrokovějších technologií, aplikovaných ze závodů formule 1. Ferrari už dlouho slibovalo nástupce této dvojice, a fanoušci značky se nakonec letos dočkají. Už za osm dní, přesně 26. dubna, bude možné vidět na vlastní oči studii Ferrari FX, přičemž ono X bude u sériového modelu, který z konceptu vzejde, patrně nahrazeno číslicí 60.

Koncept FX však nebude poprvé překvapivě prezentován na žádném z autosalonů, ale na výstavě „Artedinamica: Ferrari and Maserati at the Contemporary Art Museum of Tokyo“, konané v tokijském uměleckém muzeu právě od 26.4., a pokud plánujete výlet do Japonska, tak tam budete moci FX spatřit až do 14. července. Oficiální premiéru na mezinárodním autosalonu si odbude FX následně v září na pařížském Mondialu de l´ automobile.

O automobilu zatím není známo vůbec nic a existuje zatím pouze jedna fotografie, ovšem můžete si být jisti, že bude přímo nabita špičkovou technologií. Jak je ze snímku vidět, Ferrari chce náležitě oslavit dlouho očekávaný titul, proto FX připomíná monopost formule 1 více, než kterýkoliv silniční automobil předtím. Může za to hlavně příď vozu, která má typický formulový „nos“. Ten by ale zase nebyl ničím tak výjimečným, podobně jsou stylizovány také koncepty Mercedes-Benz SLR a SLA, ale třeba i studie Toyota MR2 Turbo. U Ferrari FX jej však doplňuje i velmi „formulově“ vyhlížející přední spoiler. Krátká, vpřed posunutá kabina s nezvyklým tvarem bočního okna jako by patřila spíše speciálu pro Le Mans, o zadních partiích zatím není nic známo, dá se ale očekávat kulatá "klasika".

Michal Fokt
Diskuze (52)