Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marussia F2: Extravagantní SUV přijíždí z Ruska

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Ruská Marussia to myslí vážně. Po supersportech B1 a B2 a sponzoringu stáje Virgin F1 přichází s obřím SUV F2.

F2 má výstavní premiéru na konferenci CSTB 2010 v Moskvě, která se věnuje novinkám v oblasti telekomunikací. Nutno dodat, že vzhled vozu šokoval i samotné Rusy. Výrazy extravagantní, či futuristický popis vnějšího designu zkrátka přesně nevystihují.

Jde o SUV, ale mohli bychom jej nazvat i crossoverem. Už jen kvůli zadním posuvným dveřím, které v této kategorii rozhodně nenajdeme, jsou spíše výsadou velkoprostorových rodinných aut.

Cílovou skupinou je pochopitelně bohatá domácí klientela, ale chystá se údajně i armádní verze. Interiér lze přizpůsobit individuálním požadavkům. Marussia nevylučuje zájem ani ze západní Evropy, zejména od bezpečnostních složek různých států.

V interiéru najdeme přístrojovou desku ne nepodobnou té z Nissanu GT-R. Důvodem, proč je automobil vystaven na konferenci o telekomunikacích a ne na žádném specializovaném autosalonu, je multimediální informační systém. Ten sdružuje satelitní navigaci, digitální TV přijímač, nechybí ani bezdrátové rozhraní Bluetooth pro připojení mobilního telefonu, nebo handheldu.

O použité technice se pouze spekuluje. F2 má s největší pravděpodobností pohon všech kol a pod jeho kapotou se skrývá vidlicový šestiválec Cosworth o objemu 3,5 litru s výkonem 309 kW (420 k). Ten poháněl už supersport B1. Výrobce vozu ovšem žádné specifikace oficiálně nezveřejnil.

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
14. 5. 2010 20:14
Re: Design
Nedelam! Neni to konfekce... a to se mi na tom libi

Ja se tu nebavim a kvalite, ci tech. specifikaci ale ciste a tvaru ktery vypada jak ze startreku ci star wars.
Avatar - T613
14. 5. 2010 16:13
Re: a la Amerika
však je to taky staré jak svět
14. 5. 2010 15:30
Re: a la Amerika
Díky za odkaz, máš pravdu - tohle už tedy rozhodně tak dobře nevypadá, vzpomínám si, že studie byla o dost vydařenejší. No jo, što dělať.....
14. 5. 2010 13:40
Re: a la Amerika
[odkaz] - jestli je to tohle, tak to až tak suprově nevypadá. To už bych řekl, že stará niva je o dost hezčí. Možná právě proto, jak je "rustikální"... :-)
14. 5. 2010 13:02
Dobrý *
To je kandidát na najškaredšie auto roka spolu s tou hnusne oplastovanou špeciálnou imprezou čo tu boli nedávno fotky.