Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Alto: V roce 2014 nové jméno a dramaticky odlišný design

Michal Fokt
Diskuze (2)
Suzuki má v plánu i nadále dělat to, co mu jde nejlépe - malá a miniauta. Příští rok dojde k poměrně výraznému posunu v případě minivozu Alto.

Když k nám ve druhé polovině roku 2010 přišla aktuální Suzuki Alto, působilo ve srovnání s tehdejší evropskou konkurencí jako vůz o nějakou tu generaci starší a tomu, společně s nijak nepodbízivou cenovou politikou v zásadě odpovídaly i prodeje. Japonci se však, zdá se, poučili a nová generace bude úplně jiná liga.

Dokonce tak jiná, že se Suzuki rozhodlo opustit zavedené jméno a Alto se celosvětově přejmenuje na Celerio. Zatím to vypadá jako voda na mlýn českým šprýmařům, nicméně nic jiného než příbuznost s kořenovou zeleninou by úsměv vyvolat nemělo.

Vůz by měl mít velmi moderní design, vycházející z pohledné studie A:Wind, a produkční verze by měla být odhalena na sklonku příštího roku, kdy by na vybraných trzích měl začít prodej. Na rozdíl od Alta by nemělo Celerio opouštět výrobní linku v Indii, ale v Thajsku, kde se bude vyrábět ve stejné továrně jako větší Splash.

V Bangkoku představená studie A:Wind má rozměry 3600 x 1600 x 1540 mm a rozvor 2425 mm (+60 oproti Altu), což by mělo vydržet do série, stejně jako litrový tříválec, zkombinovaný s převodovkou CVT. Parametry by se oproti dosavadním 50 kW a 90 N.m asi měnit nemusely.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Ada je zase tady
6. 12. 2013 11:15
rendlíkovské rysy
Suzuki mělo šanci ve spojení s VW. Po domítnutí pomocné ruky se vydalo směrem, který povede ke kolapsu.. :no:
Avatar - peter_ko
5. 12. 2013 20:53
som zvedavý...
...ako nakoniec vyriešia predný nárazník, maska bude asi rovnaká ako na koncepte.
[odkaz]