Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Grand Vitara: Facelift s novou přídí pro Japonsko

David Bureš
Diskuze (14)
Krátce po představení modernizovaného Suzuki Jimny tu je facelift i větší Grand Vitary.

Suzuki Grand Vitara patří mezi nejstarší mainstreamová kompaktní SUV na trhu, představený facelift ale naznačuje, že se konec aktuální generace ještě nechystá. Automobilka totiž zveřejnila fotografie modernizovaného provedení pro modelový rok 2013.

Modernizovaný automobil na přiložených fotografií je verze pro japonský trh, kde se tento model prodává s označením Escudo. Zatím není jasné, kdy se faceliftované Grand Vitary dočkáme i v Evropě.

Vůz dostal přepracovanou příď, nová maska chladiče dostala dvě výrazné lišty procházející logem značky. Dolní část masky je tak jako dosud ohraničena chromovaným lemováním. Nový je také přední nárazník, lehce pozměněny byly hlavní světlomety.

Na zveřejněných fotografiích automobil postrádá na zádi rezervní kolo. Uvnitř zůstalo vše při starém. Nové jsou pouze užité materiály a barevná provedení.

Japonské zákazníky má dále lákat edice X-Adventure. Karoserie těchto aut je lakována perleťovou hnědou metalízou Bison, kola jsou 18palcová, na zádi se objevuje decentní spoiler, uvnitř pak červené detaily. Výbava Escudo X-Adventure zahrnuje panoramatickou střechu.

Aktuální generace Grand Vitary je na trhu již od roku 2005. Modernizované provedení pro starý kontinent by mohlo být představeno na podzimním autosalonu v Paříži.

V současnosti je u nás Grand Vitara nabízena se třemi motory – s benzinovými čtyřválci 1,6 VVT (78 kW, 145 Nm) a 2,4 VVT (124 kW, 227 Nm) a s turbodieselem 1,9 DDIS (95 kW, 300 Nm).

David Bureš
Diskuze (14)
9. 10. 2012 11:33
Re: Co je to?
nejen v Japonsku se to dává k crossům a SUVčkám, kvůli pohledu na zadní spodek... při jízdě terénem by se ti to taky hodilo... víc tu [odkaz]
9. 10. 2012 11:30
rezerva
Tady [odkaz] čtu že zrušili rezervy na pátých dveřích... co je na tom pravdy? Já si ho chtěl pořídit a rezerva na pátých je pro mě srdeční záležitost :-(
14. 7. 2012 14:01
Facelift jako předzvěst nové generace
Geneze každého modelů má svůj čas a prostor. Dobrou zprávou může být, že současná Vitara s námi ještě nějaký ten rok bude. Je to auto s úžasnou osobností, nechybí jí charizma ani špetka "offroadovské" syrovosti. I po těch letech její křivky nezestárly, nezevšedněly a rozhodně si nezaslouží nálepku "meinstream" ( s dovolením malá opozice vůči autorovi článku). Je to svébytné auto, které kráčí svou cestou a dalece za sebou nechává nejeden konkurenční model, byť sama nemusí být dokonalá. Jsem za ní moc rád, zejména po předchozích ne právě příjemných zkušenostech se Yetim (nechci nikoho urazit, jde o můj subjektivní názor).
Takto Vitara též nevypadá špatně, co myslíte?
Avatar - woody-alien
13. 7. 2012 14:09
Re: Co je to?
Prosím tě, to "cosi" je nějaké přídavné zrcátko, japonské specifikum. Všimni si, že na fotkách je Vitara s japonským, pravostranným řízením. Pamatuju, že když se představovala nová generace Forestera, tak na prvních fotkách to měla taky. Možná by to někdo vysvětlil lépe, každopádně tahle věcička (btw. nádherné lákadlo pro vandaly) se týká vždy japonských verzí.
13. 7. 2012 13:58
Co je to?
Asi budu vypadat jako blb, ale prozradil by mi někdo, co to Vitaře čučí z levého blatníku?