Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Regina: Propracovanou aerodynamikou k nižší spotřebě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Regina je vizí příští generace globálního kompaktního vozu Suzuki.

Tokyo Motor Show čeká 42. ročník, který bude probíhat od 2. do 11. prosince letošního roku. Japonské automobilky již nyní pomalu začínají s odhalováním novinek připravovaných právě pro tento autosalon. Suzuki je jednou z prvních značek, která zveřejnila informace o svých konceptech.

Suzuki Regina se stane jednou z hlavních hvězd na stánku své značky. Koncept kompaktního pětidveřového hatchbacku zaujme především barevným provedením své karoserie a samozřejmě i jejími tvary.

Vzhled kompaktního vozu je podřízen dosažení co nejnižšího součinitele aerodynamického odporu vzduchu a podle automobilky je výsledná hodnota o 10 % nižší než u současných modelů.

Vedle vynikající aerodynamiky byla velká pozornost věnována i snižování hmotnosti ve srovnání se současnými malými automobily. Regina se tak s hmotností 730 kg dostává na úroveň dnešních japonských miniautomobilů, přestože má patřit o třídu výš.

K pohonu konceptu slouží konvenční zážehový motor, ale Suzuki prozatím neuvádí žádné bližší informace o jeho objemu, počtu válců nebo výkonech. Zato zdůrazňuje, že podle japonského cyklu spotřebuje Regina jen 3,125 litru benzinu na 100 km a podle nového měření v evropském režimu má emise CO2 jen 70 g/km.

V interiéru s čtveřicí samostatných sedadel, mezi kterými se táhne středový tunel, se opakuje stejná kombinace barev jako na karoserii. K nejzajímavějším prvkům prostoru pro cestující patří centrální umístění přístrojového šítu a multimediální systém ve skleněném panelu upevněný na středovém tunelu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - prekladys
10. 11. 2011 08:42
jen ne tu bílou, prosím...
čalounění podlahy bych snesl i na sedadlech >:D a alespoň v tolika odstínech, kolik bude exteriérových barev... ;-)