Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svůj domov již brzy ovládneme z auta

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Za krátkou dobu se nebudeme muset zabývat tím, zda jsme při odchodu z domu nechali zapnutý některý ze spotřebičů, protože je budeme ovládat přímo z vozu.

Na novém systému založeném na cloudech a umožňujícím ovládaní nejrůznějších zařízení prostřednictvím aplikací ve voze v současnosti pracují japonské společnosti Toyota a Panasonic.

Systém měl premiéru tento měsíc na veletrhu Smart Community Japan 2014 pořádaném v Tokiu. Na japonský trh má být uveden v druhé polovině letošního roku a později mají být oznámeny termíny uvedení na další trhy, z nichž prvním se s největší pravděpodobností stane severoamerický.

Přímo ze svého vozu lze kontrolovat a ovládat různé domácí spotřebiče díky systému založeném na cloudech přes Toyota Smart Center, který se spojí se cloudovými systémy Panasonicu.

Jako příklad je uváděna na například televize, kterou lze na dálku zkontrolovat a v případě, že zůstala zapnutá, je možné ji vypnout. Kromě této kontroly umožňuje systém i nastavování některých zařízení. Například domácí klimatizaci lze nastavit a spustit tak, aby v domě vytvořila příjemnou teplotu ještě před příchodem jeho obyvatel.

Na vývoji systém začaly obě společnosti pracovat zhruba před rokem a v současnosti samozřejmě pracuje jen s vozy Toyota a přístroji značky Panasonic.

V budoucnosti se má systém dále rozvíjet získávat nové funkce a vedle spojení samotného vozu s domem má umožňovat i komunikaci mezi lidmi a propojovat komunity podobně jako sociální sítě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
13. 6. 2014 09:52
Re: Auto
Souhlas. Do auta se cpou kraviny které nesouvisí s řízením. Nevím na co musím mít možnost z auta ovládat televizi, nebo zapnout pračku apod. :yes:
Avatar - 3_diamanty
12. 6. 2014 20:10
Re: Auto
clovek je cim dalej tym blbsi ... ale sami si za to mozeme ... vyvijame nezmysly ktore cloveka odnaucia aj tie zakladne veci.... coskoro uz ani pisat nebude treba vediet.. vsetko za nas napise pocitac .... a vediet citat uz asi tiez casom bude zbytocnost... budeme mat prekladace a roboty co nam vsetko vysvetlia.... uz nam ku stastiu chyba len cip v mozgu ktory bude za nas rozmyslat ....ludstvo sa znici samo ... netreba ani ziadne katastrofy
12. 6. 2014 19:09
Re: Takže už domů nebudeme muset ani jezdit!
>:-[] :yes:
12. 6. 2014 18:46
Auto
Myslím, že auto je určené na jazdenie, a nezáleží teraz na tom, či len na presun z bodu A do bodu B, či je to víkendová jazda s vetrom vo vlasoch, alebo ide o športové vyžitie.
A oni vymýšľajú stále nové somariny, ktoré nás zaťažujú stále viac, a odpútavajú od diania na ceste.Ak to takto pôjde ďalej, budeme žiť v autách, domy a byty spustnú a točiť volantom za nás budú automaty... Akoby nestačili nehody a nebezpečné situácie, keď blbci za volantom píšu sms alebo držia telefón pri uchu...
Podobne ako neintuitívny a nepraktický dotykový displej, aj pridávanie funkcií, ktoré hrubo nesúvisia s jazdením, považujem za nebezpečné a nemalo by byť legálne!
Avatar - dolfi
12. 6. 2014 17:38
Takže už domů nebudeme muset ani jezdit!
:-)