Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takového řidiče na Nürburgringu potkat nechcete. Během chvíle dvakrát málem boural!

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Velkým lákadlem Zeleného pekla jsou jízdy pro širokou veřejnost. Následující video ale dokládá, že někteří by se na legendární trati měli objevit poprvé a naposledy.

Video se připravuje ...

Během jízd otevřených pro veřejnost má na Nürburgringu příležitost otestovat své schopnosti takřka kdokoliv. Najednou se tak na okruhu může sejít profesionál s úplným začátečníkem. To by nebyl až takový problém, jelikož i tyto jízdy v Zeleném pekle mají svá striktní pravidla. Když ale potkáte amatéra, který se na okruhu zároveň neumí chovat, o nebezpečí je postaráno.

Se svou nedobrou zkušeností se společně s videem pochlubil řidič Lotusu Exige, jež se na trati pokoušel o osobní maximum. Jednu z rychlých kol mu ale zhatil řidič Nissanu GT-R, který jej nejprve hodně ostrým manévrem předjel, aby pak dvakrát téměř kolidoval. Naštěstí se vše obešlo jen s vyjetím mimo trať a bez pomačkaných karoserií.

„Měl jsem s mým Lotusem šanci zajet rychlé kolo na téměř prázdném Nürburgringu , ale hloupý řidič Nissanu GT-R ji svým stupidním chováním zničil,“ zlobil se řidič, jenž byl v autě vybaven i aplikací porovnávající jeho čas s předchozím pokusem. „Dokonce málem havaroval, dvakrát! V sekcích Hatzenbach a Adenauer Forst.“

Po agresivním předjetí, které jen díky obezřetnosti řidiče Lotusu neskončilo nehodou, měl muž za volantem Nissanu problém snad v každé zatáčce. Jeho první výlet mimo trať byl drobný, při druhém i přes vyspělé elektronické systémy vyjel zcela na trávu a řidič Lotusu se dostal zpět před něj. Věříme, že v tu chvíli si oddechl.

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Avatar - JDM
20. 9. 2017 18:54
Re: tolik kritiku...
já jsem na okruhu nikdy nepotka magora v GTR kterej by v každý zatáčce letěl ven a na rovince brzdil ..... to že někdo jede blbou stopu brzdí dřív to potom chápu takovej člověk ale není nebezpečnej , par track days mam odjeto a vždycky jsem měl štěstí na inteligentní lidi ..v mostě jsem ještě nebyl ale až bude auto postavený určitě se tam chci svést ...
20. 9. 2017 07:30
Re: tolik kritiku...
1) nerikam, ze nemel uhnout
2) jen ze zkusenosti rikam, ze takhle na okruhu jezdi 70-80% pilotu na verejnych jizdach
3) kolik ze zdejsich kritiku si okruh vyzkouselo? Jeli jste poprve lepe nez on? ( s felicii se samozrejme do krizovky srovnatelne s videem dostanete jen stezi. To je treba brat v uvahu. To auto ma temer dve tuny a kdyz presvihnete najezd, ucitite je)
4) ze zkusenosti mohu rict, ze i ridici, kteri jezdi podstatne lepe nez pan GTR, na okruhu najednou nestihaji koukat do zrcatek a netudi, co se deje kolem. Casto s pocitem, ze jedou takovou pilu, ze je ani nic dojet nemohlo :-)
5) inteligence a ohleduplnost je ostatne videt treba v Moste pri challengi.
Vysvetli mi nekdo proc se borec s polem, imprezou ci focusem rs narve na start pred porsche?
V momente kdy mate pouze jedno zahrivaci a 2 ostra kola?
6) 26.9. Je pry v Moste challenge. Dorazte a ukazte se ;)
Avatar - white label
19. 9. 2017 22:52
Re: majitelé GTR
Tak k pivu je zřejmě chleba lepší, než koláč...
Avatar - speedfred
19. 9. 2017 21:35
Re: majitelé GTR
môže byť a tak to má byť,ale s chlapcami pri pive sme si otočili a ostalo nám to tak.
Avatar - white label
19. 9. 2017 18:43
Re: majitelé GTR
A není to spíš naopak? ... ked nie je koláč, tak je aj chleba dobrý . ;-)