Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra a Buggyra Racing Team oficiálními partnery

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Buggyra Racing Team je vítězem výběrového řízení společnosti Tatra Trucks a stal se jediným oficiálním továrním týmem kopřivnické automobilky.

V prostorách Technického Muzea Tatra v Kopřivnici proběhlo v úterý 25. března 2014 výběrové řízení společnosti Tatra Trucks na oficiální tovární tým pro období duben 2014 až březen 2015.

Hodnotící komise složená z osmnácti členů, zastupujících akcionáře, management a pracovníky marketingu i obchodu posuzovala kromě jiných kritérií skladbu soutěžních vozidel, jejich technickou stránku včetně možnosti testovat různé komponenty v náročných soutěžních podmínkách, výsledky týmů na závodech i možnosti propagace značky Tatra.

Do výběrového řízení se přihlásily týmy Buggyra Racing Team, Instaforex Loprais Team, Bonver Dakar Team, Tom Racing Team a Svoboda Racing Team. Každý z nich dostal možnost prezentovat před komisí svoji vizi spolupráce a podpory. V celkovém porovnání nejlépe obstál tým Buggyra, který s Tatrou zahájil spolupráci již na podzim loňského roku.

Jan Kalivoda, marketingový manažer týmu Buggyra, k výsledku výběrového řízení, uvedl, že je to velká čest a motivace dosáhnout v sezóně maximálních výsledků. Buggyra Racing Team nyní počítá s účastí tatrovek na Rallye Hedvábná stezka a samozřejmě na Dakaru 2015, kde chce poprvé nasadit do závodu dvě vozidla.

Petr Karásek, generální ředitel Tatra Trucks a.s., řekl, že vítězství Buggyra Racing Teamu neznamená, že ostatní týmy si nezasluhují podporu kopřivnické automobilky, ale její letošní možnosti jsou takové, že musí svou podporu soustředit na jeden tým, aby byla efektní.

Podpora pro vítěze výběrového řízení zahrnuje finanční příspěvky a bonusy podle umístění, výrazné slevy na nákup originálních náhradních dílů, technické konzultace Tatra Trucks a v neposlední řadě využití unikátního tatrováckého polygonu. Její finanční hodnota se pohybuje v řádu jednotek miliónů, klíčový přínos je však pro marketing týmu a pro získání továrního know-how.

S ohledem na zlepšující se situaci Tatry chce vedení automobilky do budoucna počet podporovaných týmů rozšířit. Prozatím poskytne čtveřici týmů, účastnících se výběrového řízení spolu s Buggyra Racing Teamem, exkluzivní slevy na náhradní díly a technickou podporu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
27. 3. 2014 10:55
Re: výsledky
Ty snad vis jak se tam prezentovali jednotlive teamy, kdyz tu tvrdis ze jinak by nebylo o Lopraisovi pochyb? ;-)
Avatar - aproximus
27. 3. 2014 08:36
výsledky
jsou zřejmě až na druhém nebo třetím místě. jinak by nebylo pochyb o lopraisovi.. :yes: