Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studium praxí: Tuhle Tatru Phoenix pro údržbu silnic postaví studenti z Třebíče

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Tatra Trucks se podílí na projektu, jehož výsledkem se má stát plně funkční nákladní vozidlo Tatra Phoenix pro údržbu silnic, které zkompletují studenti Střední průmyslové škole v Třebíči.

Kopřivnická automobilka je tradičním dodavatelem nákladních vozidel pro komunální služby a tentokrát spolupracuje na projektu, jehož cílem je praktická výuka studentů na Vysočině. Společnost Tatra Trucks proto v úterý 17. července 2018 předala Střední průmyslové škole v Třebíči klíčové díly nutné k sestavení vozidla Tatra Phoenix 4x4.

Slavnostního předání se zúčastnili za Kraj Vysočina radní Jana Fialová, za Krajskou správu a údržbu silnic (KSÚSV) výrobní náměstek Julius Janeba, Tomáš Reitermann, jednatel společnosti Serviscentrum Vysočina, která je regionálním dealerem značky Tatra, a Radek Suk, manažer Tatra Trucks pro klíčové zákazníky.

Stavba vozidla Tatra Phoenix z předaných dílů bude ročníkový projekt trvající od září 2018. Po sestavení vozidla studenty na pracovišti Krajské správy a údržby silnic Vysočina (KSÚSV) dojde k jeho přepravě do Kopřivnice, kde projde diagnostickým procesem i zkušebními jízdami na polygonu. I této části projektu se budou studenti z Vysočiny pod vedením tatrováckých mistrů účastnit.

První dodávka dílů pro stavbu vozidla Tatra Phoenix zahrnovala komponenty podvozku s centrální nosnou rourou, motor s převodovkou a kabinu. Zbytek dílů potřebných pro sestavení nákladního vozu kopřivnické značky bude dopraven v dalších dvou závozech během letních prázdnin.

V září před vlastním zahájením stavění nákladního vozu proběhne proškolení žáků a mistrů odborného výcviku přímo v automobilce v Kopřivnici. Oficiální zahájení projektu a představení všech spolupracujících subjektů proběhne na Dni komunální techniky 14. září 2018 v prostorách Krajské správy a údržby silnic v Jihlavě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - vabis
20. 7. 2018 09:28
:-)
To by me taky bavilo. Proceduru by mel absolvovat kazdy ridic, nejen student prumyslove skoly. Pak by na silnicich byli ridici a ne premoudreli uzivatele.