Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatře se daří. Nabírá nové zaměstnance!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Kopřivnická automobilka Tatra shání 100 nových zaměstnanců, převážně do dělnických profesí.

ČTK to sdělil mluvčí společnosti Tatra Trucks Andrej Čírtek. Automobilka, která má aktuálně 1350 zaměstnanců a dalších více než 600 v dceřiné firmě Tatra Metalurgie, loni počet svých pracovníků zvýšila o 350.

"Na trhu práce hledáme především pracovníky do výroby. Zejména obráběče, seřizovače, obsluhu CNC strojů, frézaře, montážní dělníky a podobně. Podmínkou pro přijetí je kromě odbornosti a prokazatelné praxe také ochota pracovat ve směnném provozu," uvedla personální ředitelka firmy Kateřina Nogolová.

Zvyšování stavu zaměstnanců souvisí s růstem výroby. V loňském roce Tatra vyrobila 1326 aut, což bylo meziročně o 56 procent více. "Letos dle plánů poroste výroba v podobném tempu. Automobilka modernizuje výrobní linku. Plánují se masivní investice i do vlastního areálu tak, aby pracovní prostředí bylo pro zaměstnance co nejpřívětivější," uvedl Čírtek.

Firma věří, že se jí podaří najít dostatek lidí, přestože najít kvalifikovanou pracovní sílu je v Moravskoslezském kraji v poslední době stále těžší. Kraj sice patří k regionům s nejvyšší nezaměstnaností v zemi a na konci března tam bylo téměř 61.000 nezaměstnaných, zaměstnavatelé však sháněli 11.000 lidí, zejména v technických profesích s velkými problémy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
11. 5. 2017 07:19
Zaměstnance nenajdou
Zaměstnance jen tak nenajdou. Každý, kdo něco umí a chce dělat, v této zemi už práci má. Budou muset přetahovat a přeplácet od jinud, a vysát lidi od malých podnikatelů. Na malé a střední podnikatele se pak pošlou komanda celníků a Inspektorátu práce, které budou honit ukrajinské dělníky od polských agentur práce. Malé firmy a střední firmy tak už nebudou brát další zakázky, protože prostě nejsou lidi a naše země tu žádné cizince nechce.
10. 5. 2017 15:00
Re: To je fajn
To je všechno pravda, navíc je nyní práce celkem dost, takže zájemců naopak méně než obvykle. Ale ta zpráva mne těší, Tatře fandím, tak ať jim to vyjde. Mají zajímavou historii a rádi šli svou cestou.
Avatar - Dzakobo
10. 5. 2017 14:31
To je fajn
Ale sehnat rychle 100 takových pracovníků nebude legrace. Nejrychlejším řešením je rekvalifikace - nejlépe zřídit firemní proškolovací zařízení, protože to vypadá, že Tatra bude dlouhodobě kontinuálně navyšovat výrobu, určitě by se to vyplatilo. A samozřejmě solidní ohodnocení, každá sranda něco stojí.