Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento Volkswagen T2 tvoří 400.000 kostek ze stavebnice Lego!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Možnosti využití stavebnice Lego jsou skutečně široké. Postavit z ní lze například i kempinkovou dodávku Volkswagen T2 v životní velikosti.

Lego má ve své nabídce pěknou řadu stavebnic inspirovaných skutečnými vozy od poměrně jednoduchých jen vzdáleně připomínajících svůj vzor až po detailně propracované modely, z nichž lze zmínit například Aston Martin DB5 nebo Bugatti Chiron.

Vedle těchto stavebnice, které si lze jednoduše koupit v obchodě, pak vzniká i celá modelů v životní velikosti, za nimiž stojí spolupráce mezi výrobcem stavebnic Lego a automobilkami nebo jen pouhé nadšení nezávislých stavitelů. Mezi nejnovější z těchto velkých modelů patří Volkswagen T2, který je zároveň i jedním z nejvíce do detailu propracovaných.

Za vznikem tohoto modelu přitom stojí jen dva muži, jimiž jsou certifikovaný stavitel modelů Lego Rene Hoffmeister a jeho kolega Pascal Lenhard. Tato dvojice měla na návrh modelu, vypracování plánů za pomoci 3D programu, na jeho stavbu a samotné sestavení pouhých šest týdnů. Na svém projektu tito stavitelé díky tomu pracovali skutečně ve dne i v noci a samozřejmě i během víkendu.

Výsledkem jejich snažení je ovšem působivý model v měřítku 1:1, jehož vzorem byl Volkswagen T2a z let 1967 až 1971 v kempinkovém provedení. Model postavený z kostek Lega je přes 5,0 m dlouhý, 1,9 m široký a téměř 2,0 m vysoký, resp. díky vyklopené střeše má na výšku skoro 3,0 m. Model, který tvoří 400.000 kostek ze stavebnice Lego, svému vzoru vedle exteriéru plně odpovídá i provedením interiéru, v němž nechybí ani nádobí a další stylové doplňky.

Volkswagen T2 postavený z kostek Lega se mimo jiné představí návštěvníkům veletrhu F.RE.E v Mnichově. Ten představuje jeden z nejvýznamnějších veletrhů cestovního ruchu v Německu a bude pořádán od 20. do 24. února letošního roku. Hravým příznivcům kempinkové klasiky se značkou Volkswagen pak lze ještě připomenout, že v nabídce značky Lego stále figurují detailní stavebnice T1 Camper Van a Brouk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
18. 2. 2019 16:36
Lego v sekcii Profi.
Niekto z ACZ už fakt patrí do ústavu.