Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model S nastupuje do policejní služby! Zvládne elektromobil své úkoly?

David Bureš
Diskuze (12)
Luxusní elektromobil z dílny amerického výrobce bude sloužit u policie v Lucembursku. Zatím se jedná o test, zda takový vůz dává u policejních složek smysl.

Nejen automobilky, ale i jednotlivé vlády dávají v posledních letech stále více najevo, jak je zajímá životní prostředí a jak chtějí snížit ekologickou zátěž. Nejnověji to dokazuje Lucembursko, v jehož policejních složkách nově začne sloužit elektromobil Tesla Model S! Ten už zkouší také policie v Los Angeles.

O pořízení Tesly lucemburskou policií se spekulovalo již delší dobu, přičemž nyní bylo objednání auta z oficiálních míst potvrzeno, jak informovala televize RTL. Do policejní služby zamíří dva exempláře Tesly Model S, které začnou sloužit v září, kdy budou oficiálně prezentovány. Do té doby budou nalakovány do policejního zbarvení a vyzbrojeny patřičnou výbavou.

Za každé z aut policie zaplatí zhruba 100.000 korun, což odpovídá 2,7 milionu Kč. Za to by už bylo třeba slušně vybavené BMW M550i xDrive, které by bylo hodně důstojným služebním vozem třeba pro dálniční policii...

Nákup dvou exemplářů Tesly Model S je součástí snahy lucemburské vlády snížit svoji ekologickou zátěž. Na základě vládního usnesení má mít desetina letos nově koupených vozidel pro státní vozový park elektrický nebo hybridní pohon. A policie byla údajně vybrána z toho důvodu, že má vůz jak servisovat.

Video se připravuje ...

Pořízené automobily mají zpočátku sloužit hlavně pro otestování. Policie chce během následujících dvou let zjistit, zda elektromobil v jejích službách má skutečně smysl. V rámci otestování budou zjišťovány provozní náklady, doba nabíjení i schopnosti ve skutečném provozu.

Důležitou součástí testů bude také měření dojezdu v reálných podmínkách. Policie chce Tesly údajně využívat i na dálnicích, kde jsou elektrické vozy kvůli svému dojezdu stále notně limitovány. Na druhou stranu Lucembursko je malá země, je pouze 82 kilometrů dlouhá a 57 kilometrů široká, díky čemuž by policejním Teslám mohl dojezd stačit. Model S zvládne v nejsilnější verzi ujet přes 500 kilometrů.

Jsme hodně zvědavi, jak Tesla Model S lucemburské policisty zaujme. Elektromobily v policejních službách už nejsou tak neobvyklé jako ještě před pár lety, ostatně testují je i čeští policisté, na druhou stranu plánovaná služba lucemburských Tesel se bude lišit od jindy zkoušených elektroaut. Zatímco u jiných policejních složek elektromobily slouží vlastně jen ve městech nebo parcích, v Lucembursku to má být plnohodnotné policejní vozidlo pro různé úkoly. Jaké jí dáváte šance na úspěch při těchto úkolech vy?

David Bureš
Diskuze (12)
1. 10. 2017 13:47
Re: Stát na křižovatce zvládne...
Jojo. Elektrosuperspoft je dobry tak akorat na ego. Jinak tady v Luxu je tech Tesel fakt hodne.
Avatar - Ja Prvni 123
20. 8. 2017 11:52
Stát na křižovatce zvládne...
No, země, co je 82 kilometrů dlouhá a 57 kilometrů široká je vlastně ta jediná, kde se dá tenhle nesmysl použít... 82km ujede i po dálnici.

Jinak, soudruzi novináři... v Lucembursku se platí €, před tím tam byl frank... takže koruna tam fakt neplatí.
Ono taky 100.000 korun se na 2,7 milionu Kč přepočítává těžko.

Naštěstí skuteční uživatelé jsou normálnější, než tihle pakoši, pseudonovináři včetně. Vrátil jsem se z Říma... prakticky výhradně malá auta - i bez vyhlášek magistrátu nebylo v Římě SUV ani jedno.
A viděl jsem tam i pár elektromobilů... i když víc ve Florencii, než v Římě - ale všechny byly mrňavý, většinově dvoumístné, pár čtyřmístných.

Ve Florencii si ho bylo možné i půjčit na ježdění po městě... docela vážně jsem o tom uvažoval, ale nakonec to nedopadlo.

Stavět elektrické GT může jen polointeligent, nebo ekošílenec, s minimální znalostí skutečné "ekologické stopy" toho auta.

Howgh
20. 8. 2017 10:11
Re: KORUPCE a show off!
Klementa na ně !!!
Avatar - maxi!
19. 8. 2017 18:06
Re: reklama
no asi nemame pravdu ( jebloid nepochopil....?) :-!
Avatar - praděda7
19. 8. 2017 17:46
Re: KORUPCE a show off!
Jo, pokud si je kupují soukromníci za svoje, tak s tím nemám žádný problém. Ale stejně by mě zajímalo, z čeho jsou tam tak bohatí? Z bankovních podvodů asi...