Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla ve druhém čtvrtletí opět nedosáhla plánovaných dodávek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Dodávky amerického výrobce elektromobilů Tesla Motors ve druhém čtvrtletí opět zaostaly za plány podniku. Firma dodala zákazníkům pouze 14.370 vozů místo plánovaných 17.000.

Údaje podle agentury Reuters signalizují, že automobilka se dál potýká s výrobními problémy a zřejmě nesplní celoroční plán.

Tesla by se ráda přeměnila ve velkoobjemového výrobce elektromobilů. Generální ředitel společnosti Elon Musk v květnu uvedl, že v roce 2018 by měla produkce dosáhnout půl milionu vozů a v roce 2020 by se měla přiblížit jednomu milionu. Někteří analytici však zpochybňují schopnost podniku uskutečnit hladký a rychlý přechod k většímu objemu výroby.

Automobilka si pro letošní rok stanovila za cíl dodat zákazníkům 80.000 až 90.000 vozů. V prvním pololetí však dodala pouze 29.190 vozů. Ve druhé polovině roku počítá s dodáním zhruba 50.000 vozů.

Tesla nyní vyrábí dva modely s elektrickým pohonem. Jsou to sedan Model S a sportovně-užitkový vůz Model X, který se začal prodávat loni v září. Koncem března firma představila nový elektromobil Model 3, jehož základní cena bude 35.000 dolarů (zhruba 850.000 Kč). Automobil si již objednaly statisíce lidí, ačkoli firma začne vůz dodávat zákazníkům až koncem příštího roku.

Tesla byla založena v roce 2003, dosud se jí však ani jednou nepodařilo vykázat celoroční zisk. V letošním prvním čtvrtletí se čistá ztráta automobilky prohloubila na 282 milionu dolarů (téměř sedm miliard Kč) ze 154 milionů dolarů před rokem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Avatar - Ja Prvni 123
5. 7. 2016 21:13
Re: Nevychádzam z údivu...
..a nebo to těm ostaním už prostě nestojí za to se vyjadřovat.

Protože stejně budou jen osočeni z toho, že nepřejí pokroku.

A co jestli je to tím, ta řada negativních zpráv, že fakt sbírá jen průšvihy... zkoušel jsi o tom přemýšlet?

;-)
Nevychádzam z údivu...
Plná diskusia rozumných ľudí, kokotkovia tentoraz skutočne v takmer zanedbateľnej menšine. Že by predsa len svitalo na rozumnejšie časy?
5. 7. 2016 16:13
Re: TESLA JEDÉÉ A ZAPRODANÝ MÉDIA V ČR KYDAJ :)))
On nosi tampoooony... >:D >:D
5. 7. 2016 14:23
tesla ze neplni plan??
To je prekvapive. Spis by me zajimalo, kdy svuj vlastni plan splnili? Jen doufam, ze vsichni mistni nadsenci uz teslou nebo necim elektrickym jezdi. Jinak by to nadseni moc nedavalo smysl. Tem kteri na auto v zivotni velikosti nemaji doporucuji akcie tesly. Pote co i musk musel konstatovat, ze hloupost akcinaru je nekonecna, nakoupil na jejich ucet jeste svou dalsi prodelecnou firmu a donutil tak vsechny elektromobilni nadsence platit ztraty za solarni panely. Takze musk vykesoval prachy a akcionari jsou stejne lunetici, ze? :-) az tenhle titul pujde ke dnu, to tu bude veselo. Myslim, ze s nekterymi zdejsimi nicky se asi rozloucime, nebot us edceni z naivity asi nezkousnou.

Do te doby se muzeme jen sazet:
1) kdo veri, ze v druhem pololeti tesla doda 50000 vozu?
2) kdo veri, ze do konce roku 2017 doda model 3 v poctu vyssim nez 100 kusu?
3) koupi tesla jeste nejakou muskovu prodelecnou firmu?
4) tipovaci soutez, kdy to rupne muzeme spustit, ale vzhledem k nadseni akcionaru, kteri opet sami najdou tisice oduvodneni, proc se plany, ktere si tesla dala sama, opet nesplnily, to bude trvat trochu dele. Tedy do doby, nez vetsine dojde, ze davat predluzene firme zalohu na vuz je docela adrenalinovej sport. A az ony vratne zalohy prestanou vracet, bude to fofr.
Avatar - CHerokee
5. 7. 2016 12:45
Re: skutecna ztrata
Nejde jen o to, ale i o úlevy na daních, budování dobíječek a další věci jako parkování, co jdou z našich kapes. A to se mi nelíbí.