Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Top Gear opět v novém složení! Z aktuálního tria zůstane jen jeden moderátor

David Bureš
Diskuze (4)
Matt LeBlanc se letos rozhodl nepokračovat v moderování pořadu Top Gear. BBC už za něj našlo náhradu.

S britským automobilovým pořadem Top Gear stanice BBC je to v posledních letech jako na kolotoči. Po konci úspěšného tria Clarkson/Hammond/May, které v pořadu účinkovalo kolik let, se moderátoři show každou chvíli střídají. Nyní je tu zatím poslední změna.

Nově se v pořadu objeví dvojice Paddy McGuinness a Freddie Flintoff, kteří v českém prostředí nejsou moc známí. První je britský komik a moderátor účinkující třeba v pořadu Take Me Out, zatímco druhý bývalý hráč kriketu, který se nyní také živí jako moderátor.

Další rošáda mezi účinkujícími moderátory v Top Gearu za poslední roky je reakcí na oznámení Matta LeBlanca, že v pořadu již nebude pokračovat. Americký herec proslavený postavou Joeyho v sitcomu přátelé v červnu oznámil, že v pořadu skončí kvůli časové náročnosti, kvůli čemuž se dlouhou dobu neviděl s přáteli a rodinou. Natočí však ještě jednu sérii, nadcházející 26. (počítáno od oživení Top Gearu v roce 2002 Clarksonem a spol.).

Spolu s koncem LeBlanca v Top Gearu se BBC rozhodlo udělat rozsáhlejší změnu v moderátorském triu pořadu, počínaje 27. sérií. Mezi stálými moderátory totiž skončí také Rory Reid, který se už v pořadu bude objevovat jen sporadicky, podobně jako Sabine Schmitzová. Zaměří se na příbuznou show Extra Gear, která odhaluje zákulisí natáčení pořadu a další detaily.

Ze stávajícího tria tak zůstane mezi hlavními tvářemi Top Gearu jen oblíbený motoristický novinář Chris Harris. „Myslím, že můžete říct, kolik zábavy budeme s Paddym a Freddiem při tvorbě Top Gearu mít. Oba jsou skvělí, přirození komici a jejich uličnictví smíchané s těmi nejlepšími automobily planety jistě přinese pořad na další úroveň,“ komentoval akvizici nových moderátorů Harris.

Moderátorská změna tak přichází v době, kdy se zdálo, že si Top Gear po konci Clarksona/Hammonda/Maye konečně našel správný směr. Jedna série s rozhlasovým moderátorem Chrisem Evansem se ukázala jako krok špatným směrem, nebylo divu, že po jejím skončení rusovlasý milovník historických Ferrari v červenci 2016 oznámil svůj konec v show. Následná sázka na posunutí Matta LeBlanca do hlavní role a jeho doplnění o Harrise a Reida už byla mnohem lepší, mezi triem to fungovalo, byť bylo jasné, že spolupráce potřebuje na své vylepšení trochu času. Když se však začalo zdát, že všechno šlape tak, jak má, LeBlanc oznámil letos v červnu svůj konec, což si vyžádalo další zásah.

Budoucnost Top Gearu je tedy následující. Nejbližší 26. série bude ještě s LeBlancem/Harrisem/Reidem, vysílat se začne na začátku roku 2019. Následná 27. série bude již s Harrisem/McGuinnessem/Flintoffem, naplánována je též na příští rok.

David Bureš
Diskuze (4)
22. 10. 2018 14:24
No neviem
Skoda posledne serie boli fajn a Matt s Chrisom si celkom sadli a bolo to dost dobre a nejaka "chemia" tam bola aj ten Rory ako spestrenie nebol zly. Uskriekana Sabine otras ta radsej nech jadzi a vela nehovori. Matt zaujal miesto Jeremyho a bol v pohode aj ked dost ludom vadil ale mal tie svoje trefne "amikovske" poznamky a nesnazil sa moc opicit po Jezzovi. Chris ma super testy ale v studiu bol dost krcovity co je v pohode lebo nie je herec ako Matt. Teraz neviem po tolkych vymenach moderatorov kam toto smeruje ale nevidim to v dobrom svetle. Bolo by fajn keby sa dali pozerat opat aj TG aj GT naraz len neviem ci sa bude dat na TG pozerat no dam tomu sancu hlavne po poslednej serii GT, ktora nebola nic moc.
22. 10. 2018 13:31
Škoda
Tak to je celkem škoda, protože posledni sezona s Harrisem, LeBlancem a Reidem byla fakt dobrá a podle mýho se skoro vyrovnala těm nejlepším sériím s Clarksonem a spol. A ty poslední sezony s Clarksonem a spol (tj. od 20. sezony do konce) převálcoval novej TG s přehledem.
22. 10. 2018 13:29
Re: Top Gear
Nahodou posledni serie byla fajn a asi lepsi, nez GT, kde se trochu zasekli. U obou mi ale prijde prilis velke zamereni na draha superauta. Co bylo vzdy nejlepsi byly challenge s levnymi auty, ruzne zavody atp., ne testy LaFerrari, i kdyz i ty jsou fajn, jen je jich moc.
22. 10. 2018 12:10
Top Gear
Už mi to příjde jako zoufalství ze strany BBC. Po odchodu trojce May, Hammond a Clarkson to už nebude nikdy ono. Moderátoři příjdou a odejdou a dokud to půjde, budou těžit z minulých úspěchů slavného tria..Škoda