Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Top Gear prodává Astru za rozumnou cenu. Nikdo ji nechce

Michal Fokt
Diskuze (6)
Poslední "auto za rozumnou cenu", s nímž v Top Gearu známé osobnosti jezdí na okruhu na čas, je zase na prodej. Posledně o ní totiž nikdo neprojevil zájem.

Statut "auta za rozumnou cenu" v televizním pořadu Top Gear je takový ...komplikovaný. Vozy, které pod tímto poznačením v pořadu BBC figurovaly, se rozhodně staly automobilovými celebritami, objevovaly se v každém díle a za volantem seděly známé světové osobnosti, jeden by si řekl, že to bude lákavé sousto pro nějakého sběratele a příznivce britské šou, zvlášť když má vůz najeto pouze 2908 mil, tedy 4680 km.

Jenže to má háček, tyto vozy nemají příliš vysoký kredit ani schopnosti, což se moderátoři i jejich hosté neopomíjeli zmínit a je tedy otázkou, do jaké míry je pro automobilku nebo případného zájemce o auto účast v Top Gear dobrou vizitkou. Ostatně v minulosti na této pozici působily modely Suzuki Liana, Chevrolet Lacetti a Kia Cee'd a v roce 2013 je (možní trošku překvapivě) doplnil Vauxhall (tedy Opel) Astra.

A právě tento vůz se nyní nabízí k prodeji. Už podruhé, předešlý pokus prodat vůz na eBay koncem loňského roku se nesetkal s úspěchem a to i přesto, že by kupce navíc hřál dobrý pocit, že jeho peníze půjdou na charitu.

Že jde o auto pro fandu pořadu, je naprosto jasné, vůz s atmosférickou 85kW šestnáctistovkou totiž má uvnitř stále dvě závodní sedačky Corbeau, pětibodové pásy a místo zadní lavice ochrannou klec. Jsou odpojeny airbagy a nesmíme zapomínat, že doslova každá najetá míle byla absolvována v plném zatížení vozu, skutečné opotřebení tedy bude mnohem větší, než napovídá stav počítadla kilometrů.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Peto02
17. 4. 2016 19:20
Re: Auto je dávno prodané
Auto zrejme neprekrocilo minimalnu sumu na predaj a tak je v aukcii druhy krat... [odkaz]
16. 4. 2016 16:52
Re: TOPGÍR JE VYŘÍZENÝ !! UŽ STÍM NEMASÍRUJTE JE TO STATEČNÝ
Capslock a mizernej pravopis určitě pomůžou prosadit tenhle názor. Tleskám.
16. 4. 2016 10:55
Re: TOPGÍR JE VYŘÍZENÝ !! UŽ STÍM NEMASÍRUJTE JE TO STATEČNÝ
šašci !!! >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
16. 4. 2016 08:44
Auto je dávno prodané
Nechápu o čem je vlastně tenhle článek. Když si otevřu odkaz z předchozího clabku tak zjistím, že se auto prodalo za více než 17 000 Liber... [odkaz]
Avatar - Ondore
15. 4. 2016 17:27
Predám auto
Redakcia začala s inzerátmi, tak nadviažem:
Predám prémiové nemecké osobné auto, r.v. 2010, t.č. leží v garáži poškodené a nepojazdné. V aute sa viezlo množstvo SK+CZ osobností z politiky aj pár hviezd šoubiznisu, zoznam má odhadom 80-100 mien, pre vážnych záujemcov ho spíšem a osobne potvrdím. Tichú aukciu s rezervovanou cenou začneme na sume 1.000 euro, akceptujem ponuky v reply alebo maili ;-)

PS: Auto je nahouby, ale ten zoznam s ktorým sa budete môcť každému chváliť je na nezaplatenie! >:D