Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tourist Trophy po zadním kole? Dougie Lampkin to dokázal!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Dvanáctinásobný mistr světa v trialu Dougie Lampkin se svým speciálně upraveným strojem Vertigo Ice Hell 300 dokázal projet celý okruh Isle of Man Tourist Trophy po zadním kole.

Dougie Lampkin jako živá a stále aktivní trialová legenda o posledním víkendu letošního září předvedl na ostrově Man jedinečný kaskadérský kousek, jímž jen potvrdil své umění v ovládání trialové motorky.

Na ostrově Man za plného provozu, kdy mu cestu uvolňoval doprovodný automobil jedoucí před ním, ujel po trase slavné Tourist Trophy vzdálenost 60,72 km po zadním kole a stal se prvním mužem, který to dokázal.

Vedle samotné vzdálenosti a skutečnosti, že si slavný jezdec musel poradit s okolním provozem, stojí za zmínku i více než 200 zatáček a rozmary počasí, které celou jízdu posunuly až na nedělní pozdní odpoledne.

Před samotnou rekordní jízdou uvedl Dougie Lampkin, že chtěl od mala ujet po zadním kole co nejdelší vzdálenost. Po jízdě pak byl sice šťastný, že dokázal tímto způsobem ujet více než 60 km, ale zároveň téměř necítil nohy a dodal, že se cítil jako na větrné hoře.

Motocykl Vertigo Ice Hell 300, který byl pro rekordní jízdu použit, byl oproti závodním trialovým strojům poněkud upraven a lišil se například použitím sedla, umístěním stupaček u zadního kola, na němž byly namontovány dvě brzdy a elektromotorem v předním kole eliminujícím jeho samovolné protáčení.

Celá rekordní jízda po okruhu Tourist Trophy pak byla zdokumentována díky Red Bull TV.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)