Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Auris facelift: Svěží vzhled a účinnější motory

Jan Mička
Diskuze (65)
Vedle modernizované Toyoty Avensis se v Ženevě představí i omlazený Auris. Mnoho změn však nečekejte.

Druhá generace Toyoty Auris je v prodeji od srpna 2012 a na blížícím se autosalonu v Ženevě se ukáže jeho omlazená verze. Ta jde po designové stránce ve šlépějích modernizovaného Avensisu, který jsme na stránkách Auto.cz ukázali docela nedávno. Na výstavním stánku uvidíme oba vozy bok po boku.

Změny tvarů probíhaly hlavně v přední části. Nárazník již totiž nemá obrovský nasávací otvor uprostřed, ale jeden velký, spojený s orámováním mlhovek. Zmizelo také přímé napojení chromované linky masky chladiče na přední světlomety, které jsou nyní užší, delší a z našeho pohledu již nepůsobí tak násilně.

Toyota nám zatím ukázala pouze fotografii přístrojové desky hybridní verze. Na první pohled je patrný posun v estetice díky hezčímu zbarvení plastů a prošívané lince v oblasti pod panelem klimatizace. Nový je palubní počítač v přístrojovém štítu, výdechy ventilace připomínající turbínu, a tam, kde byl dříve ukazatel nezapnutých bezpečnostních pásů (napravo od dotykového displeje systému Toyota Touch), jsou nyní trochu archaicky působící digitální hodiny. Ty však najdete i ve vozech Lexus

Hybridní verze zůstane zachována - vždyť tvoří zhruba polovinu evropských prodejů Aurisu. Stejně jako u Toyoty Avensis se navíc dočkáme vylepšených zážehových a vznětových agregátů, u kterých je kladen důraz na lepší efektivitu a výkonnost. To je ale jediné, co Toyota v tomto ohledu ve své tiskové zprávě uvedla.

Toyota Auris si bude i nadále vyráběna ve Velké Británii po boku Avensisu. Ženevská výstavní premiéra obou omlazených vozů je plánována na úterý 3. března ve 12:15.

Jan Mička
Diskuze (65)
24. 2. 2015 12:17
Re: lepsi
Je tam cvt. Na českých webech jsem test 1,6 s multidrivem nenašel, na slovenských ovšem jo a ze závěrů testů plynulo, že by mi tato kombinace mohla i vyhovovat. Teď vlastně ani nevím, proč jsem ho vzal v manuálu :-)
24. 2. 2015 12:14
Re: Doba pokročila
A v čem ho jezdíš?
24. 2. 2015 08:33
Re: lepsi
Já si stěžuji? :-)
Avatar - Emel
23. 2. 2015 22:56
Re: lepsi
To bych se dost divil. Že nemusím řadit beru :-) , ale jinak podle mě automat výkonovou nedostatečnost spíše zvýrazní. Není tam náhodou slavná CVT?
23. 2. 2015 22:43
Re: Doba pokročila
To je jina :-)