Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Avensis: Sebevědomý výraz a nižší emise pro 2,0 D-4D (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Tři roky po uvedení aktuálního Avensise se představuje modernizované provedení.

Evropská Toyota Avensis je na trhu od začátku roku 2009. Autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem se tak stal ideálním místem pro představení faceliftu. Ten vedle inovovaného designu přináší i novinky ve výbavě a technice.

Modernizovanou Toyotu Avensis lze identifikovat díky kompletně přepracované přídi. Klíčovým prvkem je přepracovaná maska chladiče, kterou obklopují nově tvarované přední světlomety s pásem LED pro denní svícení. Zcel nově tvarován je i přední nárazník, který má spolu s výše jmenovanými úpravami dodávat Avensisu sebevědomější výraz.

Na zádi sedanu i kombi je nový nárazník a přepracována je optika zadních svítilen, která má nyní zlepšit viditelnost Avensisu pro za ním jedoucí vozy. Chromovaná lišta nad SPZ má zvyšovat eleganci zadních partií. K úpravám provedeným na exteriéru patří i nový design poklic 16palcových ocelových kol a litých kol ve velikostech 17 a 18 palců.

Interiér modernizovaného Avensisu má být nyní ještě kvalitnější než doposud díky použití nových materiálů a barev čalounění. Přepracování se dočkala středová konzole i výdechy ventilace a opěradla předních sedadel, která mají nyní nabízet lepší boční vedení.

Podsvícení přístrojů se změnilo z oranžové na bílou a oranžová zůstala zachována na displejích mezi přístroji a ovládání dvouzónové automatické klimatizace.

Hlavní novinku ve výbavě představují nové multimediální systémy – Toyota Touch, Toyota Touch and Go a Toyota Touch and Go Plus. První jmenovaný rozšiřuje standardní autorádio s CD přehrávačem a vstupem USB o 6,1palcovou obrazovku, Bluetooth, vstup pro iPod a parkovací kameru. Druhý a třetí systém představují navigační systém s hlasovým ovládáním a řadou dalších funkcí. Vrcholná verze Toyota Touch and Go Plus obsahuje mimo jiné 3D mapy a 11 reproduktrorů.

V případě pohonných jednotek se modernizace dotkla vznětového motoru 2,0 D-4D s výkonem 93 kW (125 k). Tento agregát byl v důkladně přepracován, je vybaven novým turbodmychadlem a prodělal rozsáhlé úpravy spalovacího prostoru. Výsledkem je lineární průběh točivého momentu a snížení emisí CO2 o 15 % ze 139 g/km na 119 g/km.

Mezinárodní dynamická prezentace je naplánována na konec roku 2011, krátce na to (v 1. čtvrtletí 2012) by se modernizovaný Avensis měl dostat i na český trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
19. 9. 2011 23:58
Re: Facelift
Na kterych fotkach?
Je tam bud "bright silver" nebo kombinace "nickel/wood".
Avatar - Katikakus
14. 9. 2011 10:04
Re: Facelift
Tak nevim, na tech fotkach ho vidim.
14. 9. 2011 00:04
Re: Facelift
Takesumi už bohužel nebude...
Avatar - Katikakus
13. 9. 2011 23:53
Re: Facelift
Interier je perfektni, takesumi (bambusove drevene uhli) dekor v kombinaci s tim drevenym dekorem vypada nadherne... :yes: Tohle se opravdu hodne povedlo :yes:
13. 9. 2011 23:36
Re: Facelift
Parádní změna. Avensiska neskutečně prokokla Nová vizáž dramaticky přidala na sebejistotě, už to není to zakřiknutě působící auto pro cestování během podzimu života... Velmi vydařené a zvedám palec. Výtky nemám ani proti tomu interiéru s dřevěným dekorom - ten já můžu. :-)