Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry 2015: Nejprodávanější auto v USA prošlo výrazným faceliftem

David Bureš
Diskuze (12)
Japonský výrobce tvrdí, že Camry oholil na kost a v rámci modernizace vyměnil v tomto sedanu takřka 2.000 dílů.

Toyota již dříve dala najevo, že pro modelový rok 2015 chystá rozsáhlejší úpravy svého sedanu střední třídy Camry. Nyní automobil debutuje na newyorském autosalonu.

Podle Boba Cartera, viceprezidenta automobilových operací v americké divizi Toyota, žádají zákazníci více stylu, komfortu a výkonu. Právě na tyto oblasti se pracovníci Toyoty při vývoji modernizovaného Camry zaměřili.

Změny designu jsou výrazné, stejná zůstala pouze střecha. Příď je nyní díky novému agresivně laděnému nárazníku mnohem výraznější, motiv šestiúhelníku připomíná menší Corollu pro americký trh. Na zádi jsou nová koncová světla, která spojuje chromovaná lišta.

Vnitřek se tolik nezměnil, základní koncepce palubní desky zůstala shodná. Použity však byly kvalitnější materiály, dřívější displej nahradila nová 4,2palcová obrazovka multimediálního systému. Kabina má být tišší, díky nové izolaci nebo novým kobercům. Kvůli snížení hluku byla upravena i vnější zpětná zrcátka.

Nabídka motorů se nemění, benzinový 2,5litrový čtyřválec a 3,5litrovou V6 doplňuje Camry Hybrid s 2,5litrovým motorem pracujícím v Atkinsonově cyklu, elektromotorem a převodovkou E-CVT.

Místo premiéry není překvapivé, Camry je dlouhodobě nejprodávanější osobní auto v USA. Loni na tom lépe byly jen velké pickupy Ford série F a Chevrolet Silverado.

Modernizovaná Toyota Camry modelového roku 2015 se objeví u amerických dealerů na podzim. O montáž auta se stará továrna v Kentucky. Současná generace Camry je na trhu od roku 2011.

David Bureš
Diskuze (12)
31. 1. 2015 16:11
Re: Za mě (velký) krok zpět
Ta ošklivá byla předposlední verze, ta předfaceliftová byla v interiéru hodně podobná té současné. Liší se jen detaily, materiály atd. V té předfaceliftové jsem najel několik tisíc mil jako řidič i spolujezdec a musím říct, že jak moc nefandím americkým autům (nebo jim na míru šitým), tak to bylo parádní svezení. Jen hloupý automat mě trochu iritoval, interiér byl naopak jeden z nejpříjemnějších jaké jsem zažil. Navíc na Americké poměry.
Přesednutí do Chevy Impala bylo jak u nás před deseti lety z evropské produkce do korejské. Laciné plasty, všechno humpolácké, volant neergonomický a velký jak kormidlo od parníku, nepoužitelné páčky klimatizace (teplota se nastavovala pohybem páčky nahoru a dolů, celý rozsah byl asi 3 cm a páčka chodila tak hladce, že každé zhoupnutí znamenalo procvakat páčku několikrát z minima na maximum), atd. Obě auta byla téměř nová, Impala byla myslím ve vyšší výbavě a dražší.
Takže za mě Camry ano.
18. 4. 2014 10:54
Re: Za mě (velký) krok zpět
U posledni Camry byl nejvetsi prusvih ten naprosto strasidelny interier, ktery byl jednim z nejhorsich interieru co jsem kdy v aute videl. Ta kombinace sedivosti a jakesi polopruhledne zelene veci na stredovem panelu mi hlava nepobrala. Kdyz mi ji poprve pristavili, tak se mi z toho malem zvednul kufr.
17. 4. 2014 23:56
Re: Tak...
To neni presne, ve vetsine statu je predni spz povinna. Prestoze pokuta za jeji absenci vpredu neni obvykle velka (myslim, ze mi prisla pohlednice za 25$, udajne se to dela ke konci mesice, pokud policie nevybere dost na pokutach:-). Vetsinou jsou to jizni staty, kde nemusi byt, tady je jejich seznam:
1. Alabama
2. Arizona
3. Arkansas
4. Delaware
5. Florida
6. Georgia
7. Indiana
8. Kansas
9. Kentucky
10. Louisiana
11. Michigan
12. Mississippi
13. New Mexico
14. North Carolina
15. Oklahoma
16. Pennsylvania
17. South Carolina
18. Tennessee
19. West Virginia
Avatar - PeterLuk
17. 4. 2014 16:35
Re: Tak...
Presne! Nie, v Amerike mávajú ŠPZ len vzadu, mohlo by to tak byť aj u nás.
Avatar - PeterLuk
17. 4. 2014 16:34
Paráda!
:yes: :yes: :yes: