Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Corolla Hybrid pro Japonsko je kombík i sedan

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota si pro domácí trh připravila nové hybridní provedení svého nejprodávanějšího modelu na světě. S evropskou a severoamerickou verzí jej spojuje prakticky jen jméno.

Toyota v letošním roce představila novou generaci Corolly s karoserií typu sedan pro severoamerický trh a následně pro evropský trh. V Japonsku nyní uvádí modernizované provedení modelů Corolla Axio a Corolla Fielder s hybridním pohonným systémem.

Od konvenčních verzí se hybridní sedan Corolla Axio i kombi Corolla Fielder liší novou maskou chladiče, logy „Synergy Blue“ a možností objednat si nový odstín světle modrého metalického laku.

V interiéru jsou použity nové materiály a vzory čalounění, kůží obšitá a modrým středem vybavená hlavice voliče převodovky a upravený přístrojový štít. K dispozici je nový 4,2-palcový displej multimediálního systému a ionizátor, zlepšující kvalitu vzduchu.

K pohonu sedanu i kombi slouží hybridní systém, kterým je vybaven Yaris Hybrid. Pod kapotou je tedy zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru s výkonem 55 kW a točivým momentem 111 N.m. Elektromotor poskytuje 45 kW a 169 N.m. Prostřednictvím bezestupňové převodovky e-CVT jsou poháněna přední kola.

V souvislosti se zástavbou hybridního pohonného systému vzrostla hmotnost obou modelů a proto byly provedeny i úpravy v nastavení podvozku, aby bylo dosaženo optimálního jízdního komfortu a ovladatelnosti.

Spotřebu paliva pro sedan i kombi uvádí automobilka shodně 3,0 l benzinu na 100 km podle japonské metodiky JC08.

Ceny nových hybridů pro japonský trh začínají na částce 1.925.000 japonských jenů (zhruba 390.000 Kč) a Toyota očekává, že měsíčně prodá okolo 1000 sedanů Corolla Axio a 1500 kombi Corolla Fielder.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)