Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GR Super Sport Concept : Tohle chtějí Japonci opravdu vyrábět!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Toyota v rámci letošních 24 hodin Le Mans potvrdila, že zahájila vývoj hypersportu s hybridní technikou, u nějž využívá zkušeností získaných se svými vytrvalostními speciály TS050 Hybrid.

Toyota GR Super Sport Concept je hypersport, který svými liniemi i technikou přímo odkazuje na závodní vozy třídy LMP1. Světová výstavní premiéra tohoto konceptu se odehrála letos v lednu v Tokiu a evropskému publiku jej japonská automobilka představila během 86. ročníku 24 hodin Le Mans, když jej vystavovala ve „Fan Village“ týmu Toyota GAZOO Racing

Zároveň s představením konceptu v Le Mans bylo samotnou automobilkou Toyota oficiálně potvrzeno, že byl zahájen vývoj sériového modelu. Ten má přímo vycházet z GR Super Sport Concept a rovněž i z aktuálního vítěze 24 hodin Le Mans, jímž TS050 Hybrid pro třídu LMP1.

Koncept liniemi své karoserie dává jasně najevo, že je více než jen inspirován závodními prototypy a dokazuje to i svou technikou. Dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 2,4 litru u něj doplňuje Toyta Hybrid System – Racing a celkový výkon této soustavy je 735 kW (1000 k).

Toyota údajně schválením GR Super Sport Concept reaguje na plány FIA ohledně blízké budoucnosti vytrvalostních závodů, kdy se můžeme již na počátku příštího desetiletí dočkat výměny prototypů třídy LMP1 za speciály vycházející z hypersportů pro běžný provoz.

Termín dokončení vývoje a uvedení hypersportu na trh Toyota prozatím neuvádí, ale je více než jisté, že sériový model vznikne v početně limitované edici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2018 13:58
Re: Mě by zajímalo,...
Pozdějš = ale zase s míň fotkama [odkaz] >:D >:-[]
Avatar - TeeJay
19. 6. 2018 11:25
Mě by zajímalo,...
...jestli by i takováhle zásadní novinka od Škodovky vyšla s třídenním zpožděním oproti zbytku světa. :-O [odkaz] :-!
Avatar - speedfred
19. 6. 2018 10:00
Pekne Toyota
za mňa :yes: :yes: :yes:
.....ale čo na to guru Fostek >:D