Svět Motorů 08/2012: Srovnávací test - Hyundai Elantra vs. Toyota Corolla vs. VW Jetta

Vitek
Diskuze (2)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Ministerstvo dopravy čelí rozpočtové krizi. Ohlasy na článek Blbé mrazivé nápady. Jak pomáhají řidiči dětem. Škodovka prodala 75 400 aut. Renault bude v Maroku vyrábět levná auta. Svět motorů kraluje prodeji časopisů.

Téma: Testace historických vozidel

Platit zlomek ceny povinného ručení a vyhnout se ekologickému poplatku – to jsou hlavní motivy pro sílící snahy mnoha řidičů o evidenci starých aut do registru historických vozidel.

Mix

Interiér nové Kie cee´d. Citroën C4 Aircross. Modernizovaný Renault Twingo R.S. Toyota Yaris Hybrid. Audi RS4.

Fiat Punto 2012 & Freemont AWD

Bez předpony Grand nebo přívlastku Evo, ale s novou tváří i přeplňovaným dvouválcem - tak vjíždí do modelového roku 2012.

Pětidveřová Škoda Citigo

Má o čtyřicet procent dveří více, přitom stojí sotva o šest procent více. Matematicky se vyplatí. Jak je to ve skutečnosti?

Srovnávací test: Hyundai Elantra 1.6 16V vs. Toyota Corolla 1.6 Valvematic vs. Volkswagen Jetta 1.4 TSI

Sedany nižší třídy u nás skoro nepotkáte, celosvětově však patří k nejprodávanějším. V čem vlastně zbytku světa nerozumíme?

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Citroën Berlingo 1.6 HDi XTR

Francouzské značky by si měly dát pozor, aby to s cenovou lácí nepřehnaly natolik, že lidé nebudou jejich výrobkům věřit právě jen kvůli tomu.

Seat Leon FR 1.4 TSI a Cupra 310

Sportovní edici FR rozšířila nabídka skromnějších motorů. Zkoušeli jsme, zda nejsou skromné příliš. Na opačném konci stojí výhružná R310 laděná u firmy Abt...

Nissan Juke 1.6 DIG-T 4x4 Shiro

Nissanu se svět ulítlostí zalíbil natolik, že po Qashqaii pustil galaxií dalšího mimozemšťana. Zimní zábavu užijete, aniž bystě vystoupili z auta.

Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro S tronic

Nová „ášestka“ funguje výborně. Zejména s třílitrovým turbodieselem se 180 kW, pohonem všech kol a osmistupňovým automatem.

Bazar: Volkswagen Caddy

Jsou osobní verze Volkswagenu Caddy tak odolné, jak užitkový původ slibuje? Ano, ale nesmí vláčet příliš těžká břemena. Pak mechanika z golfů a octavií úpí.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Historie: Hudson Essex Terraplane

Před osmdesáti lety vynesla americká značka Hudson trumf. Nový model pobil výkonovou hmotností pobil všechny sériové cestovní automobily doby.

Mix

Kontroly na německých hranicích. Reklamace na D47. Tajemný poradce silničářů. Promlčené pokuty. I špatní holubi se vracejí. Znáte španělské značky?

Téma: Nafty v tuhých mrazech

O víkendu 11. a 12. února zamrzli i dva redaktoři Světa motorů. V jejich případě nebylo možné nemilou událost svalit ani na starý palivový filtr, zkondenzovanou vodu v nádrži, dokonce ani na zbytky letní nafty.

Téma: Proč se mlží okna?

V polovině února zavalily naši redakční poštu dotazy jednotného ražení: upocená přední okna.

Otázky a odpovědi

Dálniční známka pro auto na převozních značkách. Zůstat u proměnného intervalu? Co je zimní výbava. Forum: Osvědčení seniorů.

Aktuální slevy

Mix

Jak pokládat těžké stroje. Motocykl a stíhačka F14. FC Barcelona jezdí s audinami. Salon Bentley v Kuvajtu. Metro v Chile. Sekačka á la F1. Recenze knihy: Motocykly s dvoudobým motorem.

Rozhovor: Tenista Tomáš Berdych

Světová sedmička se kamarádí s vozy bavorské automobilky. Vyzkoušel si také, jak chutná třístovka za volantem a také poznal jako spolujezdec skutečnou rallye.

Mix

Pojede se závod formule 1 v Bahrajnu? MS silničních motocyklů bude častěji v televizi. Jakub Smrž uspěl v testech před MS superbiků. Dostal se Maldonado do Williamsu za téměř 900 milionů korun? Toyota nasadí do Le Mans druhý hybrid.

Ohlédnutí: Švédská rallye

Vítězství Fina Jari-Matti Latvaly bylo padesáté v MS pro Ford v partnerství s M-Sportem. Martin prokop bodoval v dalším podniku MS.

Rozhovor: Casey Stoner

Obhajuje titul mistra světa silničních motocyklů v kategorii MotoGP. Poprvé v kariéře ho však čeká závodní stroj s litrovým objemem motoru.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Nový Svět motorů zítra na stáncích

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 969,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (2)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
19. 2. 2012 16:15
Kontrolní otázka číslo II
Když je něčeho tři. A pak je toho pět. Tři je sto procent. Kolik procent je pět? Že by 166,6...7? Podle Axel Springer 140. O 40procent více dveří na Citigo. No jo, kde jsou ty časy, kdy jsem redaktory telefonicky poučoval, že profilové číslo na pneumatice neznamená vzdálenost disku od vozovky, tedy výška bočnice pneumatiky (tuším to byl test tehdejšího Leonu Cupra). A ještě mě nevěřili.
:no: :no: :no:
19. 2. 2012 13:43
Kontrolní otázka
Kdopak zvítězí v testu SM ?