Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota U2 Urban Utility: Chystají Japonci kompaktní dodávku?

Michal Fokt
Diskuze (4)
Na autosalonu v Torontu se představila studie U2 Urban Utility a proslýchá se, že jde o předzvěst nového užitkového vozu nižší střední třídy.

Toyota patří ke značkám, které se užitkových aut neštítí, její doménou však vždycky byly spíše větší dodávky. To by se ale možná mohlo změnit. Na právě probíhající výstavě 2016 Canadian International Auto Show v Torontu se ukázala sice poměrně zajímavě tvarovaná, nicméně zcela funkčně pojatá studie U2 Urban Utility, představující právě „pracovní“ kompakt.

Zaujme hned v několika oblastech. Tak předně tím, že nemá příď v současném toyoťáckém stylu. Důvodem je, že nejde zase o tak novou věc, vůz prý byl ukázán užšímu okruhu lidí už koncem roku 2014, je ovšem zvláštní, že jej po dvou letech trošku „nezaktualizovali“.

O vzhled ale zase tak moc nejde. Podstatnější je uspořádání karoserie, ta je koncipována podobně jako u Škody Roomster, kdy je prostor pro pasažéry stylisticky výrazně odlišen od nákladového prostoru, který je vytažen do šířky, jak to jen platforma dovolí.

Do třetice zaujme řešení přístupu do nákladového prostoru, kdy spodní část zadních dveří slouží jako rampa, zatímco horní část tvoří skládací lamelová konstrukce, kterou lze složit až k přepážce kabiny a převážet i vysoké nebo velmi dlouhé předměty. Ani jedno z toho se téměř jistě do série nedostane, i tak by ale mohlo jít o zajímavou dodávku. Vůz se má prý objevit i na blížícím se autosalonu v Chicagu, zdá se tedy že to Toyota s U2 myslí dost vážně.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Hm...
Niečo ako Nemo/Bipper...
Okrajová záležitosť...
Avatar - praděda7
10. 2. 2016 14:52
????????
Jaké to má asi opancéřování? No, to proto, aby tato další Toyota vyhovovala IS bojovníkům... ;-)
10. 2. 2016 14:40
Re: No
Asi tak, ať koukám, jak koukám tak 8-s
Avatar - Blue Sun
10. 2. 2016 14:33
No
Hlavně ten iPad na palubce je fakt síla... Někdy neškodí v minimalizaci ubrat (říká minimalista).