Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota už vyrobila 200 milionů vozidel

David Bureš
Diskuze (2)
Nejprodávanějším modelem japonské značky je Corolla.

Automobilka Toyota slaví významný milník, za celou svoji historii vyrobila již více než 200 milionů vozidel. Jubilejní dvou set miliontá Toyota byla vyrobena letos v červnu. Překonat tento mezník japonské automobilce trvalo 76 let a 11 měsíců.

Prvním vyrobeným vozem značky byl v srpnu 1935 nákladní automobil G1. Tehdy se o výrobu aut starala automobilová divize společnosti Toyoda Automatic Loom Works. O dva roky později se divize stala samostatnou firmou, kdy došlo k přejmenování na Toyota Motor Corporation, Ltd. (TMC).

Toyota zaznamenala, že za svoji historii vyrobila v Japonsku 145,21 milionů vozidel. Zbývající vozy byly vyrobeny v jejích zahraničních továrnách.

V Evropě Toyota ve své vlastní továrně vyrábí od roku 1992, kdy byl otevřen závod v anglickém Burnastonu. Již v roce 1971 se však Toyoty licenčně vyráběly v Portugalsku.

Od roku 1992 Toyota na starém kontinentu vyprodukovala více než 7,44 milionu aut. Své závody má vedle Velké Británie také v České republice, Francii, Portugalsku a Rusku.

Nejprodávanějším modelem Toyota je Corolla s více než 39 miliony prodanými kusy. Auto s tímto názvem se poprvé objevilo v roce 1966.

David Bureš
Diskuze (2)
25. 7. 2012 19:53
Re: Auris
to udělali schválně, Corolla je automobilová legenda, Auris je auto dělané dle vkusu a potřeb Evropského zákazníka, nechtěli odkaz Corolly zprznit autem jako je Auris
Avatar - autista
25. 7. 2012 18:52
Auris
Nepokazit si jméno Toyota jménem Auris, tak Corolla byla na výrobních číslech ještě lepší :yes: