Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Triumph Street Scrambler: Brit míří do bláta stylově

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Triumph pokračuje v generační výměně a rozšiřování rodiny svých moderních klasiků. Novinka pojmenovaná Street Scrambler pro příští sezónu střídá oblíbený Scrambler.

Triumph Street Scrambler jde v případě vizáže a stylu ve stopách vzduchem chlazeného dvouválce Scrambler, ale po technické stránce vychází toto retro enduro ze silničního modelu Street Twin.

Základem jednoho z nejnovějších zástupců značky Triumph je tedy kolébkový rám z ocelových trubek, v němž je uložen kapalinou chlazený řadový dvouválec o objemu 900 cm3, který má v čistě silničním sourozenci výkon 40,5 kW (55 k) při 5900 min-1 a točivý moment 80 N.m při 3230 min-1. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím pětistupňové převodovky.

Street Scrambler sdílí vedle rámu a pohonné jednotky s modelem Street Twin i přední 41 mm vidlici KYB se zdvihem 120 mm a zadní tlumiče KYB, u nichž je rovněž uváděn zdvih 120 mm. Beze změny jsou převzaty i brzdy. Vpředu je kotouč o průměru 310 mm s dvoupístkovým třmenem Nissin, zatímco vzadu má kotouč průměr 255 mm a jednopístkový třmen.

První zásadnější odlišností jsou drátěná kola namísto litých o rozměrech 19palců vpředu a 17palců vzadu, která jsou obuta do pneumatik Metzeler Tourance. Další výraznější změnou je výfukový systém vedený vrchem podél válců motoru a ne spodem, který spolu s ochranným plechem pod motorem připomíná klasická endura šedesátých let.

Vedle těchto změn pak nový Street Scrambler dále nabízí navíc širší řídítka, měkčené ochranné kryty boků palivové nádrže v oblasti kolen a dělené sedlo, jehož zadní část může být sejmuta a nahrazena nosičem. Za stylovým zevnějškem klasika se ukrývá široka řada moderních prvků výbavy od ABS a kontroly trakce až po LED.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)