Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trojice Audi R18 e-tron quattro míří na 24 hodin Le Mans 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Audi letos již po sedmnácté vyšle na start slavné čtyřiadvacetihodinovky své zástupce nejvyšší třídy LMP1.

Výroční tisková konference organizace Automobil Club de l'Ouest (ACO), stojící za pořádáním 24 hodin Le Mans, se stala místem potvrzení účastníků letošního 83. ročníku slavného závodu, jehož pořádání je naplánováno na 13. a 14. června letošního roku.

Největší pozornost samozřejmě přitahuje nejvyšší kategorie LMP1, pro níž si letos připravily svůj speciál již čtyři automobilky.

Hlavním favoritem pro letošní Le Mans je samozřejmě Audi, které v tomto závodě dominuje od roku 2000, ale rozhodně se musí počítat s konkurencí v podobě značek Toyota a Porsche. Notnou dávku pozornosti si bezpochyby zajistí i prototyp značky Nissan, který sází na koncepci s motorem vpředu a pohonem předních kol.

Audi v letošních 24 hodinách Le Mans rozhodně nehodlá ponechat nic náhodě a jeho speciály R18 e-tron quattro hodlají získat již čtvrté vítězství v řadě a posunout skóre své značky na čtrnáct prvních míst v absolutním pořadí závodu.

Za tímto účelem se na start Le Mans postaví podobně jako u značky Porsche celkem tři speciály se čtyřmi spojenými kruhy ve znaku. Ve voze se startovním číslem sedm se budou střídat Marcel Fässler, André Lotterer a Benoit Tréluyer, kteří mají s R18 e-tron quattro na svém kontě trojici vítězství z let 2014, 2012 a 2011.

Audi se startovním číslem osm budou sedlat Lucas di Grassi, Loïc Duval a Oliver Jarvis, zatímco Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi a René Rast se stanou posádkou vozu se startovním číslem devět.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)