Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V roce 2016 má přijít hybridní čtyřdveřový sportovní sedan BMW i9

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Šušká se, že BMW připravuje futuristické sportovní auto s technikou modelu i8 a čtveřicí dveří.

Hybridní sportovní model i8 je již beznadějně vyprodán, jeho technika však s největší pravděpodobností poslouží i dalším modelům jako například chystanému čtyřdveřovému sportovnímu sedanu BMW i9. Ten má mít karbonovou konstrukci a plug-in hybridní pohonné ústrojí s tříválcovou patnáctistovkou TwinPower Turbo a elektrickým motorem.

Celkový výkon těchto motorů v i8 je 266 kW (362 koní) a točivý moment 570 N.m. Zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině trvá pouze 3,9 sekundy. Je možné, že i9 bude ještě silnější, a tak se dynamika v přímce i přes pravděpodobné zvýšení hmotnosti nezhorší. Očekávejte také nejmodernější technologie včetně laserových dálkových světel. Představení vozu je podle prvních informací naplánováno na rok 2016.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
7. 5. 2014 07:08
Re: BMW UMÍRÁ
Taky je potřeba zohlednit intenzitu vývoje, čas je sám o sobě nicneříkající :-)
Avatar - Ham.
6. 5. 2014 20:16
Re: BMW UMÍRÁ
Klíčová součást elektromobilu, která ovlivňuje jeho použitelnost, jsou baterie a ty se vyvíjí neustále. Problém je, že velmi pomalu a dosud není na dohled technologie, která by nějakým zásadním způsobem prolomila omezení (hustota uchovávané energie na kg hmotnosti, doba nabíjení etc.). Takže elektromobily uplatnění mají a v dohledné době mít budou. Ale jako doplněk aut se spalovacími motory, pro krátké jízdy po městě nebo v uzavřených areálech či pro nějaké rozvážkové služby v omezeném prostoru, nikoliv jako náhrada aut se spalovacím motorem.

Jádro? Jako vozit si reaktor sebou? To těžko. Jako perspektivní se dnes jeví spíše palivové články na zemní plyn, které produkují elektřinu, která následně poslouží k napájení elektromotorů. Nicméně cesta to bude ještě dlouhá.
Avatar - flyboyeda
6. 5. 2014 20:02
Re: BMW UMÍRÁ
ano i mě se některé vybrané nové modely líbí, například řady 3(krom GT),5 (krom Gt),7 X3,X5

I8 je pro mě zklamání

I2 taky

a tohle taky
Avatar - flyboyeda
6. 5. 2014 19:58
Re: BMW UMÍRÁ
Koně a návrat ke středověku, tak bude vypadat budoucnost až dojde ropa, uhlí, zemní plyn, uran, některé zdroje nedojdou, ale už se nevyplatí je těžit, budoucnost bude děsná, není vo co stát, za párset let to bude realita
6. 5. 2014 19:54
Re: BMW UMÍRÁ
no jo, ale po příchodu aut se spalovacím motorem, se vývoj téměř zastavil až do nedávna...
Možná jádro by bylo řešením, ale to je hudba daleké budoucnosti.