Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Verstappen jako utržený ze řetězu. Agresivní jsem úmyslně!

Martin Machala
Diskuze (22)
V neděli bylo během belgické Velké ceny živo. Z velké části kvůli holandskému mladíčkovi Maxi Verstappenovi.

Všechno začala kolize z první zatáčky, v níž si ne zrovna ohleduplně počínal Sebastian Vettel. Jeho manévr poškodil nejen týmového kolegu Kimiho Räikkönena, ale také Maxe Verstappena na Red Bullu. A ten si vzal jeho počínání skoro až osobně. „Zničil mi závod. S jeho zkušenostmi by se měl stydět,“ vyjádřil se po závodě osmnáctiletý Nizozemec.

Tím ovšem půtky mezi Maxem a jezdci Ferrari zdaleka neskončily. V pozdějším průběhu Velké ceny se totiž na trati potkal s finským pilotem, kterého zrovna nešetřil. Verstappenova obrana před dotírajícím Kimim byla, řekněme, docela na hraně. Podle Räikkönena přirozeně za hranou. „Několikrát jsem musel jít tvrdě na brzdy, jinak bych do něj narazil v plné rychlosti. Jeho počínání bylo jednoznačně nebezpečné,“ zhodnotil Maxovo chování Kimi. Během samotného závodu volil do týmové vysílačky ještě o něco ostřejší slova.

Ještě daleko víc to Verstappen schytal od Nikoho Laudy. „Jestli si myslí, že to bylo v pořádku, tak patří na psychiatrii. Jezdí nebezpečně a vůbec si neuvědomuje, co může způsobit,“ nadával Lauda. „Bránil jsem svou pozici. Pokud s tím někdo nesouhlasí, je to jeho věc,“ trval na svém Max. „Klidně si s oběma jezdci promluvím, nejdřív by ale svou chybu z první zatáčky měl uznat Sebastian. Co se na trati dělo pak, byla odveta za jeho manévr. Agresivní jsem byl úmyslně.“

Nizozemec ale našel i zastání, na jeho stranu se postavil šéf Mercedesu, Totto Wolff. „Líbí se mi! S respektem vůči ostatním jezdcům to rozhodně nepřehání, ale právě tímhle mi hodně připomíná Ayrtona Sennu. A hlavně, vždyť ho za jeho manévry nikdo nepotrestal! Podle FIA to bylo čisté. Možná agresivní, ale v rámci pravidel,“ upozornil Wolff.

Snad si to kluci všechno pěkně v klidu vyříkají, Niki Lauda se ještě chce stavit u Maxova otce Jose (bývalý jezdec formule 1), aby s ním synkův kaskadérský styl probral. Rozhodně to ale vypadá, že se můžeme těšit na zajímavou Velkou cenu Itálie. Jede se už teď o víkendu.

Martin Machala
Diskuze (22)
31. 8. 2016 12:07
Blaboly
"Všechno začala kolize z první zatáčky, v níž si ne zrovna ohleduplně počínal Sebastian Vettel. Jeho manévr poškodil nejen týmového kolegu Kimiho Räikkönena, ale také Maxe Verstappena na Red Bullu."

A pan redaktor prisiel kde na takuto blbost?! :no:
Avatar - Barrichello
31. 8. 2016 09:31
Re: To čo vyviedol
Verstappen má velký štěstí že nejezdí Montoya nebo Maldonado, těm udělat to co Kimimu, tak už je milý Maxík ve štěrku.....

A tom sem měl jeho otce Jose rád, když jezdil za Arrows a Minardi, byl to sympaták
31. 8. 2016 08:23
Re: To čo vyviedol
Verstappen samozřejmě v první zatáčce neměl co dělat, nebylo tam místo, nebrzdil včas a nakonec si to zkracoval mimo dráhu. Následně se choval jako *. Těším se, až mu to dají o víkendu italští diváci sežrat. A protože na těch tribunách budu taky, rád se k nim přidám. Jak byl pár závodů zpátky Verstappen pozitivním překvapením, tak se rychle přesunul do kastlíku zatracenců. Mentálně na F1 prostě (ještě) nemá, posunul se nahoru příliš brzy a s tímto svým přístupem brzy skončí jako Kvyat (žádná škoda).
30. 8. 2016 22:09
Korektnost?Ale kdeže
Pane Machala, nešlo by když citujete někoho napsat vše co k danému dotyčný řekl?
Toto toho řekl více a mimo jiné na adresu MV:

"Já se jen obávám, že to může jednoho dne skončit tvrdým nárazem do zdi. Pro mě to je občerstvující, ale nebezpečné," shrnuje Wolff obranné manévry Verstappena ve Velké ceně Belgie.
Avatar - wakantanka
30. 8. 2016 21:24
Re: Závodící, závodníci
No jasne taký Raikonnen či Alonso pred 10 rokmi ťahali kačera po dvore zatiaľ čo Max Verstappen zbieral pódiá v F1 že?