Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: 1400 koní v akci na Pikes Peak

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tým Banks Power zveřejnil krátké video z tréninku na letošní Pikes Peak, které kromě jízdy nabízí i letící kameru a detailní záběr mravence.

Letošní ročník závodu Pikes Peak International Hill Climb se uskuteční 8. července. Vícenásobný vítěz tohoto slavného závodu Paul Dallenbach proto pilně trénuje se svým týmem Banks Power a ladí svůj speciál Banks Power PM580 Dallenbach Special Unlimited.

Stroj Paula Dallenbacha je připraven pro třídu Open Wheel Unlimited a je poháněn přeplňovaným osmiválcem Chevrolet. Dvojicí turbodmychadel dopovaný motor poskytuje pro letošní rok výkon téměř 1400 koní (1030 kW) a točivý moment okolo 1630 Nm.

Video z testů uskutečněných 9. června na Pikes Peaku nabízí několik pohledu na různé části vozu za jízdy a také záběry kamery, která se za jízdy uvolnila a odletěla do lesa vedle silnice.

Součásti snímku dlouhého necelé dvě a půl minuty jsou tak i záběry z této kamery, které především z fáze jejího letu nejsou příliš vhodné pro epileptiky. Po svém přistání kamera zdokumentovala, co se děje v jehličí na Pikes Peaku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)