Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M3 v dešti na dálnici - fyziku neoblafneš

Aleš Dragoun
Diskuze (59)
BMW M3 i přes přítomnost moderní elektroniky na palubě stále vyžaduje pořádnou dávku řidičského umění. Obzvláště v dešti.

Nezapomínejme, že M3 je vozem klasické koncepce. A navíc pořádně silným a rychlým. Vypínat stabilizační pomocníky lze doporučit běžnému řidiči pouze za sucha, je-li mokro, musíte být závodník. Jinak dopadnete jako mistr za volantem „emtrojky“ E92 na videu.

Ten kdesi v Asii (zřejmě v Japonsku) svůj vůz ve vysoké rychlosti nezvládl. Zprava předjel jiné auto, které celý incident natočilo. Cesta do betonových bloků na levé straně byla nevyhnutelná. Následovala katapultáž do vzduchu a poté několik efektních přemetů, které by možná sklidily vysoké známky za umělecký dojem. Jenže jízda autem po dálnici není krasobruslení.

Muž uvnitř údajně vyvázl bez zranění (!), jeho BMW však určitě skončilo na vrakovišti.

Aleš Dragoun
Diskuze (59)
2. 9. 2012 17:58
Re: Ach ty brzdy!
i kdyby měl zapnuté cokoli, uvědomte si všichni že stabilizace neznamená nenabourám se.
fyziku neošálíš jen s danými el.pomocníky potlačíš např hranici smyku...
18. 8. 2012 12:46
Re: NEsmysl..
Tak toto je pouze blábolení.. Stejné auto se bude na mokru/sněhu chovat nejlépe s nejužšími možnými pneu pro daný typ. Tak to prostě je...
18. 8. 2012 12:40
Re: NEsmysl..
:yes: Zimní pneu celkem obstojně odvádějí vodu, ale tak do 4-6 stupňů, ale musejí být kvalitní což Barum fakt není. Pokud je tepleji hodně rychle se přehřívají a nejsou na autě ani pro okrasu.. A na lehounkou felinu považuji 195mm za hodně široké pneu. A chakt super si kupovat dopředu zimní pneu... >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] ještě od nějakého pochybného prodejce 4roky staré a máš vystaráno na pěknou poklouzanici :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - honza84
13. 8. 2012 20:03
Japonsko
Tak v japonsku se jezdí vlevo a tady byl protisměr vlevo jako u nás takže bych hádal spíš čínu.
12. 8. 2012 18:12
Pako
jak se patří >:D . Opět rádoby řidič který si myslí že s hromadou el.strážných andělů si může dovolit vše. A že takových je :-(