Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Corvette C7 se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (0)
General Motors se pochlubilo skicami, které vznikly před navržením nové generace modelu Corvette.

Nová, sedmá generace Chevroletu Corvette bude debutovat na lednovém autosalonu v Detroitu. Americká automobilka však v duchu doby začíná s předstihem odhalovat tento chystaný supersport.

Snímek pojmenovaný Conception (koncepce) se zabývá především designem automobilu. Každá linie, každý otvor a vlastně každý milimetr karoserie byly podle slov autorů navrženy pro optimální aerodynamiku.

Například tvar masky chladiče má snižovat vztlak a zvyšovat stabilitu auta při vysokých rychlostech. Chladicí otvory pomáhají chladit brzdy, což primárně pomůže při jízdě na závodních okruzích, kde brzdové systémy aut dostávají pořádně zabrat.

Kirk Bennion, manažer vnějšího vzhledu Corvette C7, na videu říká, že u sportovních vozů forma následuje funkci. U nového amerického supersportu však má dle slov Benniona forma a funkce soudržně pracovat na tvorbě krásného účelu.

Záběry na skici pak naznačují, že designéři uvažovali nad mnoha možnostmi, jak by nová „Vette“ mohla vypadat. Finální podobu zatím neznáme, již dříve však byly zveřejněny některé detaily karoserie tohoto auta.

O pohon automobilu se bude starat 6,2litrový vidlicový osmiválec LT1 s přímým vstřikováním a variabilním časováním ventilů. Tento small block nabídne výkon okolo 336 kW (456 koní) a točivý moment 609 Nm. S úsporou paliva pomůže i systém vypínání poloviny válců.

David Bureš
Diskuze (0)