Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Další double a 250. vítězství pro Buggyru!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Lackovi v posledním kole, tři zatáčky před cílem, vypověděl službu motor a cílem už jen plachtil. To není ukázka scény z thrilleru, ale děj čtvrtého víkendového závodu na mosteckém okruhu. Cílem projel na druhém místě Vršecký a opakoval se český sen!

V měřeném nedělním tréninku si jezdci Buggyry vyjeli druhou, respektive třetí řadu v pořadí Adam Lacko a David Vršecký. Zklamaní ale nebyli, už v sobotu dokázali, že to oba v Mostě umí. Navíc je sledoval zřejmě rekordní počet fanoušků, kterých dle prvních odhadů bylo za celý víkend na tribunách téměř sto tisíc.

V první jízdě dojel David Vršecký na šestém místě. „Teď to nebylo vůbec dobré,“ uvedl po otevření kabiny David Vršecký. Ovšem vítěz včerejšího druhého závodu nenarážel na výsledky, ale na svůj zdravotní stav. „Během jízdy se mi vyhodilo koleno. Chvíli trvalo, než jsem jej nahodil zpět. Byla to neskutečná bolest,“ popisoval svůj hrůzostrašný zážitek Vršecký.

Adam Lacko sice držel čtvrté místo a statečně se snažil udržet krok s nejrychlejší trojkou v pořadí Hahn, Kiss a Albacete, ale v posledním kole vypověděla u jeho tahače elektronika. „Nevím, co se přesně stalo, ale už v průběhu závodu jsem měl problém se speedlimitrem. Musel jsem si tak dávat velký pozor, abych nepřekročil povolenou rychlost. To by totiž znamenalo penalizaci. V posledním kole se ale problémy s elektronikou ještě více prohloubily a auto začalo vynechávat. Je to škoda, protože tak přicházíme o cenné body,“ dodal na adresu třetí víkendové jízdy osmý Adam.

Osmé místo však znamenalo pole position pro druhý závod. Ale jisté to Adam neměl do poslední chvíle. „Diváci nás, tak jako včera, hnali kupředu. Teď jsme si první jízdu důstojně vynahradili. Z Mostu mám kompletní sbírku pohárů, to je víc, než jsem před víkendem čekal. Mám radost i za Davida a celý náš tým, vždyť jsem dojel už bez motoru!,“ zhodnotil šestý podnik evropského poháru tahačů Adam Lacko.

Zatím co Adam si jel vpředu sám a horké chvilky prožíval ke konci, David Vršecký měl za svými zády Jochena Hahna a Norberta Kisse. K tomu se ještě přidala bolest operovaného kolene. „Kdyby mi před víkendem někdo řekl, že to takhle dopadne, tak tomu nebudu věřit. Vždyť v dnešním prvním závodě mi na půl kola vypadlo koleno. Bolest to byla šílená, ale nemohl jsem přestat už kvůli fanouškům. Děkujeme všem za podporu, bylo to tu opět neuvěřitelné,“ řekl David Vršecký.

Tým Buggyra si mosteckými výsledky posílil pozici lídra v čele průběžného pořadí šampionátu konstruktérů. Náskok se zvýšil na 54 bodů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)