Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar se chystá na premiéru modelu F-Pace

Jan Mička
Diskuze (0)
První SUV od Jaguaru se ukáže na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Značka na vůz láká prostřednictvím nového videa.

Někteří si v minulosti nemohli představit, že se pod kapotou Jaguaru objeví turbodiesel, a přece se tak stalo. Podobné je to i s modelem SUV, ten byl však vzhledem k současným trendům a rostoucí oblibě těchto automobilů nevyhnutelný. První SUV od Jaguaru se bude jmenovat F-Pace a představí se v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, mnoho času už tedy nezbývá.

Aby Jaguar navnadil fanoušky a naopak trochu potrápil své odpůrce, vypustil do světa nové video, ve kterém se vůz objevuje. Nejdříve vidíme hrubé linky vytvářené Ianem Cullumem, později konstrukci karoserie, a na konci také celý tmavě modrý koncept C-X17 s hodně dravou přední částí. O produkční verzi víme zatím, že vyjede na modulární hliníkové platformě označení iQ[AL] a pod kapotou bude mít nové čtyřválcové motory řady Ingenium. Chybět by neměl ani přeplňovaný zážehový šestiválec o výkonu 250 kW, který aktuálně najdeme třeba v modelech XE a F-Type.

Očekáváme, že si produkční Jaguar F-Pace zachová podobné proporce jako koncept C-X17. Na délku by tedy měl měřit okolo 4,7 metru. Z dlouhodobého hlediska by ale nemuselo zůstat pouze u něj. Podle nedávných informací totiž Jaguar koketuje s myšlenkou vyrobit SUV velikosti Range Roveru Evoque, který by ostatně mohl poskytnout veškerou techniku. Server Carmagazine.co.uk začátkem června uvedl, že by se mohlo jmenovat E-Pace, tuto informaci ale zatím nikdo nepotvrdil.

Jan Mička
Diskuze (0)