Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lamborghini Cabrera v plné síle burácí na Severní smyčce

David Bureš
Diskuze (9)
Nástupce Lamborghini Gallardo dorazí v příštím roce, kdy se postaví proti Ferrari 458 Italia a McLarenu MP4-12C.

Prototyp nástupce Lamborghini Gallardo byl opět zachycen při testování na německém okruhu Nürburgring Nordschleife. Automobil zatím nazývaný Cabrera na přiloženém videu ukazuje, že bude pěkně rychlým supersportem.

Mezi přednosti modelů Lamborghini patří design a burácivý zvuk motoru. Přiložené video potvrzuje, že zvuk automobilu s interním označením LP724 uším lahodit bude. Zda budou potěšeny i oči, zatím nevíme. Skutečné tvary Cabrery se nadále ukrývají pod vrstvou kamufláže. Znatelná jsou však zadní světla ve tvaru ležatého písmena Y, podobná těm z Venena. Přední světlomety se zase patrně inspirují u konceptu Estoque.

Cabrera bude tak jako Gallardo LP560-4 poháněna 5,2litrovým atmosférickým desetiválcem, výkon motoru se však přiblíží hranici 600 koní (441 kW), díky čemuž bude na dostřel konkurenčnímu McLarenu MP4-12C s 625 koňmi (459 kW). Co se týče převodovky, nejčastěji se hovoří o sedmistupňové dvouspojce, s manuálem se kvůli malému zájmu zákazníků o něj nepočítá.

Vedle vyššího výkonu máme počítat i s nižší hmotností. Vedení Lamborghini se v minulosti nechalo slyšet, že se již nechce účastnit války o nejvyšší výkon (trochu paradox, že?), prioritou má být právě redukce hmotnosti. Základem bude hliníková karoserie sdílená s druhou generací Audi R8, doplní ji karbonové panely. Hmotnost Cabrery má být nižší než u Gallarda LP560-4, jehož suchá hmotnost činí 1.410 kg.

Nástupce Lamborghini Gallardo bude podle všeho prezentován na jarním autosalonu v Ženevě, již dříve mají proběhnout soukromé prezentace auta pro vybrané zákazníky, ze kterých by mohly předčasně uniknout bližší informace o autě.

Některé dřívější zprávy tvrdí, že výroba Gallarda už byla ukončena, montážní linka se již údajně přestavuje pro výrobu nového modelu. Sami představitelé Lamborghini ale ještě minulý měsíc tvrdili, že výroba Gallarda pokračuje i nadále.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - šmoula nešika
10. 11. 2013 20:30
Design
Naivně jsem si myslel, že se Lambo u Gallarda vzhledově vyčerpalo. Zvláště první facelift - podle mě jeden z nejhezčích supersportů (asi jsem jediný, komu se ty řasy na miuře nelíbí). Poslední FL bych označil za jeden z nejtragičtějších, co jsem kdy viděl. A nikdy jsem ani nebyl na velká (dvanáctiválcová) lamba. Countach se mi zdál místy dost kýčovitý (neplatí pro první vozy), Diablo takové nezajímavé, Murciélago náhanělo spíš strach než uznalé úsměvy a na Aventadoru se mi zdá, že to s tím rozlámáním předku krapet přehnali... Tak jsem nástupci gallarda moc velké naděje nepřikládal, zvláště když se mělo představit už před rokem, ale teď koukám... a zdá se mi o dost lepší než gallo a vůbec všechna lamba. Italové rádi napínají, tak snad bude výsledek stát za to. :yes:
10. 11. 2013 13:19
Re: hmmm
Urcite nie, ved je to jasne Gallardo, ktore niekto "vytuningoval".
Avatar - Czerwik
10. 11. 2013 12:01
hmmm
Myslím, že podľa proporcií zamaskovaného modelu toto celkom sedí :-) [odkaz]
Avatar - flyboyeda
10. 11. 2013 11:02
Re: Reventon - Aventador, Sesto Elemento - Cabrera
Speciále stím srovnávat nemůžeš, to až bude superleggera Cabrera, tak potom, dřív ne

458 je jedno z nejlepších aut na světě - netvrdím že ho Cabrerea porazí, ale ani to nevyvracím,

nechávám to otevřené
Avatar - EauRouge
10. 11. 2013 10:32
Re: Reventon - Aventador, Sesto Elemento - Cabrera
Nejde tak o technickou podobnost jako o princip zrození - koncept > funkční prototyp v omezené sérii > produkční verze. V tom vidím podobnost. Proto bych tipoval, že Sesto Elemento je po stránce designu předobrazem Cabrery. Ale to je jen můj tip, buhví jak to bude vypadat ve finále.
Taky jsem zvědavý jak se s tím poperou, ale i kdyby bylo nejpomalejší tak si zaslouží palec nahoru za desetiválec. Nádherný to zvuk.